Uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging

Van wellnesscentrum tot parfumerie en van kapperszaak tot je eigen beautysalon: met een mbo-opleiding Uiterlijke verzorging is je werkveld groot. Heb je graag de hele dag mensen om je heen? Werk je graag met je handen om de innerlijke schoonheid van jouw klanten zichtbaar te krijgen? Dan is deze richting geknipt voor jou! 

Onze mbo-opleidingen binnen Uiterlijke verzorging

Bij ROC Nijmegen kies je uit beauty-opleidingen op elk mbo-niveau, zoals de niveau 2-opleiding Kapper, de niveau 3-opleiding Schoonheidsspecialist en de niveau 4-opleiding Salonmanager.
Op alle opleidingen behandel je echte klanten in onze eigen schoonheidssalon en kapsalon!

Een verzorgd uiterlijk geeft zelfvertrouwen en energie. En dat helpt bij het maken van een goede eerste indruk! Spreekt jou dit aan? Dan is werken in deze branche echt iets voor jou. Tijdens je opleiding behandel je echte klanten in de schoonheidssalon of kapsalon van ROC Nijmegen. 

Hoe ziet je toekomst in de Uiterlijke verzorging eruit?

Naast technische skills draait alles voor een kapper of schoonheidsspecialist om het persoonlijke contact met je klanten. Als zij zich op hun gemak voelen in jouw salon, komen ze terug en raden ze je aan bij hun vrienden. 

In het kappersvak en in de schoonheidsbranche zien we de volgende trends:  

  • Er is steeds meer vraag naar kapsalons speciaal voor heren. We bieden dan ook een opleiding aan die zich hier specifiek op richt. 
  • Vroeger hielden schoonheidsspecialisten zich vooral bezig met huidverzorging. We zien nu dat zij zich juist meer gaan richten op huidverbetering. Daarom is anatomie (theorie over de structuur, functie en ontwikkeling van de onder andere de huid en het lichaam) een belangrijk onderdeel van de opleiding. 

Baankansen als kapper of schoonheidsspecialiste

In veel gebieden heeft de klant een ruime keuze uit kappers en schoonheidsspecialisten. De concurrentie in deze markt is dus groot! Maar ben jij flexibel, klantgericht en commercieel? Dan zijn je baankansen prima! Je kunt aan de slag bij een salon of begin gewoon je eigen onderneming. 

En als je je na je opleiding specialiseert (denk aan het leren aanbrengen van wimperextensions of als kleurspecialist, nagelstylist of browspecialist) vergroten jouw baankansen nog meer! 

De Uiterlijke Verzorging-opleidingen van ROC Nijmegen

Wil je een expert worden in gezichtsverzorging of lichaamsbehandelingen? Bekijk dan de Uiterlijke verzorging-opleiding (Allround) schoonheidsspecialist. 
Houd je je liever met haarstyling bezig? Ontdek onze kappersopleidingen op verschillende niveaus en uitstroomrichtingen. 

Opleidingen in Uiterlijke verzorging

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.