Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Uiterlijke verzorging

Van Wellnesscentrum tot parfumerie en van kapperszaak tot je eigen beautysalon: met een mbo-opleiding Haarverzorging of Schoonheidsverzorging is je werkveld groot. Heb je graag de hele dag mensen om je heen? Werk je graag met je handen om de innerlijke schoonheid van jouw cliënten zichtbaar te krijgen? Dan is deze richting geknipt voor jou!

Trends en toekomst in de Uiterlijke verzorging

Naast technische skills draait alles voor een kapper of schoonheidsspecialist om het persoonlijke contact met je cliënten. Als zij zich op hun gemak voelen in jouw salon, komen ze terug en raden ze je aan bij hun vrienden.

In de kappers- en schoonheidsbranche zien we onder andere de volgende trends:

Baankansen als kapper of schoonheidsspecialist

De concurrentie in deze markt is groot. Maar ben jij flexibel, klantgericht en commercieel? Dan zijn je baankansen prima! Je kunt aan de slag bij een salon of begin gewoon je eigen onderneming.

Om jouw baankansen te vergroten kun je je na je opleiding verder specialiseren. Bijvoorbeeld in het het aanbrengen van wimperextensions of als kleurspecialist, nagelstylist of browspecialist.

De opleidingen Uiterlijke verzorging bij ROC Nijmegen

Bij ROC Nijmegen kies je uit beauty-opleidingen op elk mbo-niveau. Naast theoretische lessen, oefen je tijdens de praktijklessen op school je de vaardigheden op en met klasgenoten. Je bent bereid om model te liggen en alle behandelingen te ondergaan én te geven.

Naast je stage, leer je ook op school te werken met echte klanten in onze schoonheidssalon en kapsalon.

Opleidingen in Uiterlijke verzorging

Terug naar boven