Uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging

Van Wellnesscentrum tot parfumerie en van kapperszaak tot je eigen beautysalon: met een mbo-opleiding Haarverzorging of Schoonheidsverzorging is je werkveld groot. Heb je graag de hele dag mensen om je heen? Werk je graag met je handen om de innerlijke schoonheid van jouw cliënten zichtbaar te krijgen? Dan is deze richting geknipt voor jou!

De Uiterlijke verzorging mbo-opleidingen van ROC Nijmegen

Wil je een expert worden in gezichtsverzorging of lichaamsbehandelingen? Vind je het leuk om les te krijgen in hand-, nagel- en voetbehandelingen? Bekijk dan de Uiterlijke verzorging-opleiding (Allround) schoonheidsspecialist.

Houd je je liever met haarstyling bezig? Ontdek onze kappersopleidingen op verschillende niveaus en uitstroomrichtingen.

Naast je stage, leer je ook op school te werken met echte cliënten in de schoonheidssalon en of kapsalon.

Hoe ziet je toekomst in de Uiterlijke verzorging eruit?

Naast technische skills draait alles voor een kapper of schoonheidsspecialist om het persoonlijke contact met je cliënten. Als zij zich op hun gemak voelen in jouw salon, komen ze terug en raden ze je aan bij hun vrienden.

In de kappers- en schoonheidsbranche zien we onder andere de volgende ontwikkelingen:

  • Er is steeds meer vraag naar kapsalons speciaal voor heren. We bieden dan ook een opleiding aan die zich hier specifiek op richt.
  • Vroeger hielden schoonheidsspecialisten zich vooral bezig met huidverzorging. We zien nu dat zij zich juist meer gaan richten op huidverbetering. Daarom is anatomie (theorie over de structuur, functie en ontwikkeling van de onder andere de huid en het lichaam) een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Baankansen als kapper of schoonheidsspecialist

In veel gebieden heeft de cliënt een ruime keuze uit kappers en schoonheidsspecialisten. De concurrentie in deze markt is dus groot! Maar ben jij flexibel, klantgericht en commercieel? Dan zijn je baankansen prima! Je kunt aan de slag bij een salon of begin gewoon je eigen onderneming.

En als je je na je opleiding specialiseert (denk aan het leren aanbrengen van wimperextensions of als kleurspecialist, nagelstylist of browspecialist) vergroten jouw baankansen nog meer!

De Uiterlijke Verzorging-opleidingen van ROC Nijmegen

Bij ROC Nijmegen kies je uit beauty-opleidingen op elk mbo-niveau. Naast theoretische lessen, oefen je tijdens de praktijklessen op school je de vaardigheden op en met klasgenoten. Je bent dan ook bereid om model te liggen en alle behandelingen te ondergaan én deze te geven.
Ook behandel je bij alle opleidingen echte klanten in onze eigen schoonheidssalon en kapsalon!

Opleidingen in Uiterlijke verzorging

Open dagen

Terug naar boven