Homepage image

5 tips om je mbo-opleiding te kiezen

Een goede opleiding kiezen is een heel proces. Er zijn heel veel opleidingen om uit te kiezen. Welke past het beste bij jou? ROC Nijmegen heeft meer dan 150 verschillende beroepsopleidingen op vier verschillende niveaus met vestigingen in Nijmegen en Boxmeer. 

Hoe vind je de mbo-opleiding die bij jou past?

Deze 5 tips helpen jou bij het maken van een goede studiekeuze.

Tip 1: kies wat je leuk vindt

Het is fijn als je iets kunt doen wat je ook echt inhoudelijk interesseert. Kijk daarom vooral naar een opleiding die je leuk vindt. Bekijk ook video's van opleidingen en beroepen die je leuk lijken.

Tip 2: kijk samen met je ouders

Koop een reep chocola voor je ouders en ga samen een avondje op de bank zitten. Laat hen meedenken over vragen als 'Waar liggen je interesses? Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in en waar minder goed in? Is er iemand in je omgeving met een beroep dat je aanspreekt? Of je het nou leuk vindt of niet, er zijn maar weinig mensen die jou zo goed kennen als je ouders.

Tip 3: kom naar de Open Dag of loop mee bij een opleiding

Tijdens een open dag of meeloopdag proef je de sfeer. En kun je vragen stellen aan echte studenten en docenten. Zo kun je een opleiding kiezen op basis van je eigen ervaring.

Tip 4: doe een beroepeninteressetest

Tip 5: vraag voorlichting op maat

Neem contact op met een voorlichter van ons Infocentrum of loop eens binnen op werkdagen tussen 09.00-13.00 uur.
Weet je al wel welke opleiding je wilt kiezen en wil je specifieke informatie over die opleiding? Bel dan met ons Klant Contact Centrum. Zij verbinden jou door naar de juiste contactpersoon van de opleiding.

Opleiding kiezen?

Deze tips zullen je vast en zeker helpen. Zo kun je een voor jou geschikte opleiding kiezen. Wil je weten uit welke mbo-opleidingen je kunt kiezen bij ROC Nijmegen? Kijk bij de beroepsopleidingen.