HandhaverToezichtenVeiligheid

Handhaver Toezicht en Veiligheid
Deze opleiding heeft 25 opleidingsplaatsen beschikbaar. In verband met een beperkt aantal beschikbare stageplaatsen nemen wij maar een beperkt aantal studenten aan op de opleiding. Op dit moment hebben we al ruim 25 aanmeldingen voor deze opleiding. Ook is er geen ruimte meer op de wachtlijst. We raden je dan ook aan om je te oriënteren op een andere opleiding. Wij helpen je uiteraard graag! Kom langs in ons Infocentrum of bel naar 024 - 890 45 00. Wil je instromen in het 2e leerjaar of hoger? Dan kun je je nog wel gewoon aanmelden.
Niveau Niveau 3
Leerweg BOL
Studieduur 2 jaar
Domein Veiligheid en sport
Crebo 25409
Locatie Marterstraat 45
Plaats Nijmegen
Aanmelden

MBO Keuzegids TOPopleiding 2018

Als Handhaver Toezicht en Veiligheid ben je betrouwbaar, stressbestendig en contactueel sterk. Je draagt bij aan de veiligheid van mensen in de openbare ruimte en bent het visitekaartje van je werkgever, wat meestal een gemeente is. Jouw aanwezigheid houdt anderen af van sociaal hinderlijk gedrag en kleine criminaliteit. Bij ongevallen verleen je eerste hulp en schakel je hulpdiensten in. Je surveilleert in uniform op straat en bent bevoegd om processen-verbaal op te maken voor veel feiten.

Inhoud van deze opleiding

De opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid krijgt vorm in nauwe samenwerking met de afdelingen Handhaving en Toezicht (Bureau Toezicht) van diverse gemeenten. Op school krijg je les over wet- en regelgeving. Daarnaast train je je fysieke, communicatieve en sociale vaardigheden. Een onderdeel van je opleiding is de BOA-opleiding, de opleiding tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Stage

Je loopt stage (BPV, Beroepspraktijkvorming) bij een afdeling Handhaving en Toezicht (Bureau Toezicht) van een gemeente en bij het Openbaar Vervoer (Connexxion). Je wordt begeleid door een ervaren praktijkopleider. Hiervoor loop je mee met een praktijkopleider van het stagebedrijf. Je bent dus veel op straat en in contact met mensen.

Na de opleiding

Na je opleiding kun je aan het werk. Bijvoorbeeld bij een afdeling Handhaving en Toezicht van een gemeente (Bureau Toezicht.)

Je kunt je ook via de reguliere weg aanmelden voor de intake van de Politie-academie als je 18 jaar bent.

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2018.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
  • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
  • mbo-diploma van een opleiding op niveau 2
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

In 2018-2019 beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar

Voor deze geldt dat er een beperkt aantal -  namelijk 25 -  opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding.

De beschikbare opleidingsplaatsen worden ingevuld op volgorde van ontvangstdatum van de aanmelding. Dit wil zeggen dat de eerste 25 aanmeldingen als eerste een uitnodiging voor een intakegesprek krijgen. Als je deze studie wilt gaan volgen is het belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past. Als de opleiding vol zit dan worden nieuwe aanmeldingen op een wachtlijst geplaatst. Op de wachtlijst zijn 5 plaatsen beschikbaar. Je ontvangt hierover bericht.

Meer informatie

Onze ervaring is dat stagebedrijven voor deze opleiding de leeftijdseis van minimaal 17,5 jaar stellen. We hebben een beperkt aantal stageplaatsen voor studenten die jonger zijn. Verder heb je de Nederlandse nationaliteit. En ben je gemotiveerd en kun je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor schooljaar 2018-2019, voor BOL-studenten, bedraagt € 1155,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
Boeken en licenties € 366,94
Kleding en materialen € 75,00
Overig € --
Totaal € 441,94
Deze kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2016-2017 en kunnen voor het schooljaar 2017-2018 iets afwijken.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Ik wil hulp bij kiezen

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid op de Marterstraat 45 in Nijmegen.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Studenttevredenheid 8,1 7,5
Percentage geslaagde studenten 64% 79%
Kans op stage -
Kans op werk in jouw vakgebied -
Startsalaris (uurloon) - € 8,96

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten