Actueel

Wondertuin OpeningsfestivalNijmegen is dit jaar verkozen tot European Green Capital. Om dat te vieren opent de stad dit met het Wondertuin festival, een driedaags festival van 19 t/m 21 januari 2018 waarin het thema duurzaamheid centraal staat. Ook ROC Nijmegen is aanwezig op het festival en wel in de Struintuin.

Onze studenten Techniek hebben zelf een stand gebouwd van sloophout en hebben er een kroonluchter in gehangen van betongaas en gerecyclede plastic flesjes. In de stand laten studenten van verschillende technische richtingen zien wat zij ontwikkeld hebben op het gebied van duurzaamheid: een batterij managementsysteem, een domotica installatie, een elektrische helikopter drone, een maquette van een tiny house en een maquette van een houtskeletbouw woning. Ook de toepassingen van de 3D-printer worden getoond.

Week van de Duurzaamheid

We maken in de stand ook reclame voor onze Week van de Duurzaamheid. We sluiten deze week af met een Duurzaamheidsmarkt, die plaatsvindt op 28 maart as op Technovium. Tijdens de markt worden producten gepresenteerd die studenten techniek hebben gemaakt tijdens het keuzedeel Duurzaamheid in het Beroep. Denk hierbij aan een ondernemingsplan voor een duurzame startup, een kookboek met duurzame recepten, een vernieuwende media uiting met betrekking tot duurzaamheid, een duurzaam autootje waarmee je kunt racen of een nieuw product van gerecyclede materialen.

Groene toekomst

Op het Openingsfestival Wondertuin van Green Capital is meer te zien, bijvoorbeeld het programmaonderdeel Groene Reflecties, waarin interessante sprekers, debat en muziek elkaar afwisselen in een Buitenhof-op-zondag setting. Dit onderdeel staat geprogrammeerd op zondagmiddag 21 januari van 12:00 – 14:00 op het hoofdpodium van de Wondertuin en is gratis toegankelijk. Een debat over de impact van de stad en haar burgers op duurzaamheid. En nog belangrijker: welke stappen moeten er gezet worden naar een groene toekomst?

Meer weten over het festival?

Bekijk het Wondertuin programma.

ROC Nijmegen stijgt acht plaatsen ten opzichte van vorig jaar in de ranking van de Keuzegids Mbo. In de Keuzegids Mbo worden jaarlijks ruim 1300 opleidingen beoordeeld, op basis van studiesucces en tevredenheid van studenten. Twaalf opleidingen van ROC Nijmegen mogen zich een jaar lang Topopleiding noemen omdat zij 75 punten of hoger scoren.

Wil je weten hoe het zit met jouw baankansen en salaris voor jouw opleiding? De NOS heeft een mooie online tool gemaakt om dat te checken. Een tipje van de sluier? Werkgevers zitten op dit moment juist te springen om verpleegkundigen of procestechnici. Ontdek nu zelf welke opleidingen de beste kansen bieden!

Dinsdag 21 november heropenden we officieel onze locatie in Boxmeer na een ingrijpende renovatie. Ons  onderwijs daar vindt nu weer plaats in een up to date omgeving.  's Middags was er een programma voor studenten met een hoofdrol voor balkunstenaar Soufiane Touzani. Wie het lef had mee te voetballen - hulde, want je weet vooraf dat je gedold wordt - werd beloond met een panna. 's Avonds volgde het officiële gedeelte voor genodigden.

Vandaag is bekend geworden dat 15 van onze studenten Technisch Specialist en Media Vormgever de AMT Pitstop Challenge hebben gewonnen! De opdracht van het Autotechniek vakblad AMT was om net zoals bij Max Verstappen een setje banden zo snel mogelijk te verwisselen en dit zo origineel mogelijk te filmen. En dat is ons team gelukt! Ze hebben alles uit de kast gehaald om deze mooie video te produceren. Ze zijn de unanieme winnaar van de challenge en mogen nu met het hele team naar de WK Superbikes in Assen in april 2018. Daarnaast maken ze ook nog kans op vier kaarten voor de Formule 1 in Spa-Francorchamps in 2018.

21 november aanstaande vindt de officiële heropening van onze gerenoveerde locatie Boxmeer plaats. 

Op dit moment gaat het weer hard met de economie. In allerlei beroepen ontstaan momenteel tekorten, bijvoorbeeld in de sector Techniek. De roep om jonge, goedkope arbeidskrachten is groot. En dan kun je in de verleiding komen om meteen maar voor het geld te gaan, zonder diploma. Onze bestuursvoorzitter Hanneke Berben pleit in een artikel in De Gelderlander voor het halen van een diploma.

Voor de 6e keer heeft de Nijmeegse Ronde Tafel 106 een spinning marathon georganiseerd. Dit jaar was dat in samenwerking met studenten van ROC Nijmegen

Bedrijven uit regio Nijmegen fietsen om geld in te zamelen voor Hospice Bethlehem tijdens de Spinningmarathon bij ROC Nijmegen op zondag 29 Oktober 2017. De marathon vindt plaats aan de Campusbaan bij ROC Nijmegen. Hospice Bethlehem verleent zorg aan mensen voor wie thuis sterven niet wenselijk of mogelijk is. Spin met ons mee en steun Hospice Bethlehem!

Jelle Hendriks, student Middenkader Engineering Werktuigbouwkunde, gaat deze week proberen wereldkampioen CAD-tekenen te worden. In Abu Dhabi vinden vanaf zondag 15 oktober tot en met woensdag 18 oktober de Worldskills plaats. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden ruim 1200 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm onder toeziend oog van ruim 100.000 bezoekers (!) om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement van de wereld. Jelle veroverde in maart overtuigend de nationale titel CAD-tekenen. 

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten