Actueel

Gisteravond, dinsdag 18 april, kookte een aantal van onze horecastudenten voor daklozen in Nijmegen. Het initiatief kwam vanuit Fieldwork Foundation. In samenwerking met de stichting Straatmensen werd de warme maaltijd uitgedeeld op het vaste uitgiftepunt in de stad.

Sharing is caringdakloos2

We vinden het als school belangrijk dat onze studenten een bijdrage leveren aan de maatschappij. Met deze actie leren studenten dat het helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is om een warme maaltijd te nuttigen iedere avond. Daarnaast leren ze dat je heel veel voldoening kunt halen uit je werk door anderen blij te maken.

Diner voor daklozen

Het diner, een soort BBQ-maaltijd, werd bereid in het Restaurant op de Campusbaan door eerstejaars studenten van de opleiding Horeca Ondernemer Manager. ’s Avonds werd het eten verdeeld bij het voedseluitgiftepunt in de Tweede Walstraat in Nijmegen. Op deze plek deelt de Stichting Straatmensen meerdere avonden per week maaltijden uit aan dak- en thuislozen. Dit is een sociale gebeurtenis. Het eten wordt soms nog deels bereid, opgeschept en er is tijd voor een gezellig praatje. De eerstejaars studenten en een aantal collega’s hielpen dit keer bij de uitgifte. Namens de stichting Fieldworkfoundation was wijkagent William Nijland aanwezig.Onze vaste leverancier Hanos leverde een leuke attentie voor de daklozen. Restaurant Toon en Café Faber zorgden voor het benodigde meubilair.

Initiatief

Het initiatief voor dit diner kwam vorig jaar vanuit de Fieldwork Foundation. Wij werken vaker met deze stichting. Met zeer gerichte acties brengt Fieldwork Foundation verandering daar waar het leed in de regio Nijmegen het grootst is. Ook met stichting Straatmensen is goed contact via onze docent Bart Dekker die daar als vrijwilliger werkt.

Structurele bijdrage

Naast het eenmalige, zeer geslaagde, diner gisteravond willen we structureel bij gaan dragen aan de maaltijdvoorziening voor daklozen op de Tweede Walstraat. Er wordt nu gedacht aan een vaste levering vanuit leerbedrijf De Bakkerij elke dinsdag. Aan de voedselbank Nijmegen leveren Het Restaurant en De Bakkerij al wekelijks producten. We laten zo aan studenten zien hoe belangrijk het is om geen voedsel te verspillen en je sociaal maatschappelijk betrokken op te stellen.Collega Jelle Zeller: “Als we als school op deze manier bij kunnen dragen, snijdt het mes aan twee kanten. De ogen van onze studenten worden wijder geopend en degene waar we voor koken hebben een heerlijke maaltijd. Het ultieme resultaat voor een trotse docent.”

Meer info

Het Restaurant

Enkele van onze horeca-opleidingen:

 

Uitblinker2017 ROCNijmegen2

Thessa van Leth, derdejaars studente van de opleiding Financieel Bedrijfsadministrateur, is gekozen tot onze Uitblinker van het komende schooljaar. Ze volgt in september Nina Rietdijk op. Thessa is sinds dit schooljaar ambassadeur van haar opleiding en heeft dus al meerdere keren haar opleiding, ons roc en mbo'ers in het algemeen vertegenwoordigd.

‘Mbo'ers doen ertoe!’

Tijdens het beslissende gesprek met de jury heeft Thessa alle juryleden overtuigd van haar missies als Uitblinker: “Ik wil een rolmodel zijn voor mijn opleiding, voor de school en mbo-studenten in het algemeen. Mbo’ers doen er namelijk toe, ongeacht op welk niveau je studeert! Ik wil aankomend studenten inspireren om de opleiding te kiezen die bij hen past en hen meegeven dat men het heft in eigen hand moet houden. Daarnaast wil ik door het Uitblinkerschap mezelf nog sterker maken en vooral ook genieten van wat daardoor op mijn pad komt” Dus...........Een Uitblinker om trots op te zijn!

Bekendmaking

Vanmiddag werd Thessa in haar les "overvallen" door de schoolleiding en een aantal docenten van team Financiële Beroepen. Medewerkers van het Evenementenbureau en de afdeling Communicatie en Marketing, waar Thessa en de ambassadeurs vaak direct contact mee hebben, lazen vol trots het juryrapport voor.

Uit het juryrapport

Thessa is een enthousiaste, spontane en gedreven studente. Ze legt makkelijk contact. Tijdens het gesprek met de jury presenteerde zichzelf zeer professioneel. Ze is positief kritisch over haar opleiding, de school en zichzelf. Reflecteren gaat haar makkelijk af. Ook humor schuwt ze daarbij niet.

In haar werk op school en tijdens stage laat ze zien flexibel en stressbestendig te zijn. Dat bleek ook tijdens het gesprek met de jury. Het grote aantal leden en het vragenvuur leken haar niet te deren. Daarnaast liet ze zien dat ze graag zelf de regie in eigen hand houdt. Ze ging niet de deur uit voordat ze al haar punten had kunnen maken.

Er is meer dan genoeg werk voor koks in de regio. Er is namelijk een tekort aan zelfstandig werkende koks, schrijft de Gelderlander. Wij herkennen deze vraag vanuit de arbeidsmarkt. Ook onze horecaopleidingen worden regelmatig benaderd voor goede afgestudeerde chefs.

ROC Nijmegen werkt met een aantal professionals uit de horeca samen die graag hun passie en kennis overdragen aan de jonge garde. Dat gebeurt zowel bij de koksopleidingen als bij de Cas Spijkers Academie.

Op woensdag 12 april is de jaarlijkse Fashionshow van onze Retail-opleidingen (Fashion Sales en Manager Retail). Dit jaar is de 16e editie. Alle 45 studenten van deze opleidingen showen hun eigen creaties. Het overkoepelende thema Feel the Freedom of Fashion! en actuele deelthema’s leveren verassende creatieve ideeën op. Feel free om te komen kijken en je te laten verbazen!

Inspiratie

Eerstejaars studenten werken met het thema Art and Fashion. Zij lieten zich voor hun kledingstukken inspireren door verschillende schilderijen en kunststromingen. Studenten uit het tweede studiejaar maken met stofstalen outfits binnen het thema ‘patchwork’. ‘Stadsnomade’ is hun tweede thema. Op basis daarvan recyclen ze jassen, geïnspireerd op het leven in de stad als nomade. Studenten uit het derde jaar (hun eindexamenjaar) showen hun eigen collectie. Elke collectie weerspiegelt een stuk identiteit en veel creativiteit van de betreffende student. 

Alle studenten zijn druk aan de slag om er ook dit jaar weer prachtige kledingstukken te laten zien! Daarnaast volgen ze workshops om op de catwalk te kunnen schitteren.

Kom ook

Kom ook op woensdagavond 12 april naar onze Fashion Show op locatie Campusbaan! Er zijn twee shows: om 19.00 uur en 21.00 uur. Kaarten reserveer je per e-mail: fashionshow@roc-nijmegen.nl. Je betaalt € 9,00 per kaart. Studenten van ROC Nijmegen betalen € 5,00 voor de show van 19.00 uur.

Be a VIP!

Je kunt ook als VIP de Fashionshow bijwonen! Je wordt dan om 17.30 uur met een glaasje bubbels ontvangen in Het Restaurant op de Campusbaan. Je geniet daar van een 3 gangen diner. Vervolgens neem je plaats op gereserveerde VIP-plaatsen voor aan de catwalk. Na afloop van de wervelende show ga je nagenieten met een drankje bij Het Café. 
Deze complete belevenis kost €34,50 pp. Stuur een mail naar fashion@roc-nijmegen.nl voor meer informatie.

Meer informatie

 

Op zaterdag 18 maart werd bekend dat Jelle Hendriks en Ramon Cox de gouden en zilveren medaille bij het Nederlands Kampioenschap CAD-tekenen mee naar huis mochten nemen. Jelle mag zich nu Nederlands Kampioen CAD-tekenen noemen en mag mogelijk naar de Wereldkampioenschappen. Deze vinden van 14 tot 19 oktober 2017 plaats in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.

Vandaag is de dag van de leerplicht met als thema ‘vertel je verhaal’. Wethouder Renske Helmer ging bij ons in gesprek met een aantal entree studenten, leerplichtambtenaren, GGD en collega’s. Na een introductie van Folkert Potze, directeur Techniek, vertelden studenten hoe zij de hulp van onze collega’s en de ambtenaren leerplicht ervaren.

Wethouder Helmer en Folkert Potze gaven een positieve aftrap door het niet te hebben over leerplicht, maar over het recht op onderwijs en leerrecht. De indrukwekkende verhalen van de studenten onderstreepten deze introductie.

Leerplicht wordt vaak gezien als een bedreiging; ‘je krijgt dan een boete of een taakstraf’. De studenten vertelden dat gesprekken met de leerplichtambtenaren niet erg zijn; ‘ze geven je een duwtje in de goede richting’. Ook de studenten zouden daarom liever zien dat we het voortaan hebben over leerrecht in plaats van leerplicht. Want door de samenwerking van de leerplichtambtenaren, de GGD en onze collega’s van de entree opleidingen en het expertisecentrum, krijgen de studenten een doel in hun leven. Dat blijkt de belangrijkste motivator te zijn om naar school te gaan.

Bij de wedstrijden voor de Nationale Toerisme Bokaal hebben twee studenten, Daphne van 't Hullenaar en Chloe Berendsen, de gouden en bronzen medaille mee naar huis mogen nemen! De Nationale Toerisme Bokaal is een landelijke wedstrijd voor studenten van Toerisme-opleidingen en vond plaats in Leerhotel ’t Klooster in Amersfoort. ROC Nijmegen werd door 5 studenten vertegenwoordigd. In de categorie Reizen door Daphne van ’t Hullenaar en Iris Janssen, in de categorie Front Office door Latifah Dalhuysen en Chloe Berendsen en in de categorie Recreatie door Georgino Paesch.

Ons Infocentrum is op de onderstaande dagen geopend van 9.00 tot 11.30 uur.

  • Donderdag 23 maart
  • Donderdag 30 maart
  • Dinsdag 11 april
  • Dinsdag 18 april
  • Donderdag 20 april
  • Dinsdag 9 mei
  • Donderdag 11 mei
  • Dinsdag 16 mei

Op andere dagen gelden de normale openingstijden.

Donderdag 9 maart bracht Jeroen Dijsselbloem een bezoek aan ROC Nijmegen. Hij werd in onze vestiging Campusbaan geknipt door studente Sanne van Dinteren van de kappersopleiding. Aansluitend ging hij in debat met een groep studenten van de opleiding Financiële Beroepen.

De eerstejaarsstudenten van de opleiding Dienstverlening komen op 10 en 11 maart in actie voor hun omgeving. Het zijn de data van NLDoet. Dat is een jaarlijks terugkerende activiteit van het Oranjefonds. Twee dagen waarop inwoners van Nederland worden gestimuleerd iets voor een ander te doen.

     
×
Wij gebruiken Cookies

ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Meer informatie

Cookies accepteren