Actueel

Bedrijven uit regio Nijmegen fietsen om geld in te zamelen voor Hospice Bethlehem tijdens de Spinningmarathon bij ROC Nijmegen op zondag 29 Oktober 2017. De marathon vindt plaats aan de Campusbaan bij ROC Nijmegen. Hospice Bethlehem verleent zorg aan mensen voor wie thuis sterven niet wenselijk of mogelijk is. Spin met ons mee en steun Hospice Bethlehem!

Jelle Hendriks, student Middenkader Engineering Werktuigbouwkunde, gaat deze week proberen wereldkampioen CAD-tekenen te worden. In Abu Dhabi vinden vanaf zondag 15 oktober tot en met woensdag 18 oktober de Worldskills plaats. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden ruim 1200 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm onder toeziend oog van ruim 100.000 bezoekers (!) om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement van de wereld. Jelle veroverde in maart overtuigend de nationale titel CAD-tekenen. 

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en zich geaccepteerd en veilig kunnen voelen. Toch?

Leerlingen van zes ROC's in Nederland en vijftien Berufskollegs in Duitsland hebben op 5 en 6 oktober meegedaan aan de halve finale Euregionale Verkoopwedstrijd 2017 in Kalkar in Duitsland. Ler(n)ende Euregio is initiatiefnemer en medefinancier van deze alweer vijfde op een rij ‘grensoverschrijdende’ verkoopwedstrijd.

Thessa van Leth, studente bij Financiële Beroepen en MBO Ambassadeur van ROC Nijmegen, strijdt met 38 andere MBO Ambassadeurs om de landelijke titel.

Het Johan Cruyff College Nijmegen (JCC Nijmegen), onderdeel van ROC Nijmegen, dat talentvolle, jonge topsporters de mogelijkheid biedt succesvol studie met sport te combineren, houdt op te bestaan. ROC Nijmegen gaat door met de begeleiding van deze bijzondere doelgroep onder de naam Young Talent Academy.

Kom zaterdag 30 september a.s. naar de negende editie van de jaarlijkse Techniekdag in Technovium. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je op onze locatie Heijendaalseweg 98 kennismaken met de boeiende wereld van techniek. Kinderen, ouders,docenten en geïnteresseerden: iedereen is welkom op deze Techniekdag!

Kijken en doen

Er is ontzettend veel te doen tijdens de Techniekdag. Kom en ga 3D printen, ontsnappen uit onze escape room, lasersnijden, een pannenkoek printen, schilderen, timmeren, edelsmeden, onderzoeken in het CrimeLab, programmeren met de Microbit, kennismaken met de Hololens of maak een reis naar sterren in het planetarium, en nog veel, veel meer.  Op deze kijk-, doe- en speeldag presenteren verschillende opleidingen uit de metaal, bouw, timmerindustrie, meubel/interieurbouw, installatietechniek, elektro- en motorvoertuigentechniek en ICT zichzelf. Ook is er een VLOG-wedstrijd voor middelbare scholieren.

Gratis activiteiten

De Techniekdag is gratis te bezoeken. Basisschool leerlingen en scholieren van het voortgezet onderwijs kunnen samen met familie en vrienden zien en ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is. Opleidingen - van vmbo tot en met universiteit - en bedrijven presenteren die dag op een uitdagende en speelse manier verschillende doe-activiteiten. Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van deze dag. Zie ook website www.techniekdag.nl

Toekomst

Met de kansen in de techniek in het achterhoofd en met het positieve perspectief voor jongeren in de techniek is het van groot belang om jongeren, jongens én meisjes, al vroeg te enthousiasmeren voor techniek. Bij de techniekdag bieden zo’n 60 standhouders de mogelijkheid kennis te maken met die wondere wereld van de techniek.

Meer informatie

De eerste week van oktober is weer de Nationale Onderwijsweek. Dé week waarin we –dit jaar in Nijmegen - de kracht en pracht van het onderwijs vieren. De eerste dag van de Nationale Onderwijsweek, maandag 2 oktober, staat in het teken van Beleef het mbo. ROC Nijmegen en Helicon Nijmegen organiseren van 14.00 tot 17.00 uur verschillende activiteiten om te laten zien hoe leuk het mbo is.

Zes ijverige studenten volgen dit jaar naast hun studie en/of werk wiskunde op havo-niveau. Alle met een verschillend doel: Laurens gaat er bijvoorbeeld voor om naast zijn mbo-diploma (middenkaderfunctionaris Bouw en Infra) alsnog zijn havo-diploma te halen. Aliyah volgt dit vak om na haar studie ICT-beheerder nog makkelijk door te kunnen stromen naar een vervolgopleiding aan het hbo. Shema werkt al een tijd maar volgt in de avonduren meerdere havo-vakken. Hij wil zijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt vergroten. Hij vindt het een verrijking om weer in de schoolbanken te zitten met ambitieuze jongeren.

Maandag was de opening van het schooljaar van onze Cas Spijkers Academie. Dit jaar voor het eerst op de locatie Campusbaan. De academie verhuisde in de zomervakantie van Boxmeer naar Nijmegen.

15 nieuwe studenten en 12 ouderejaars delen de keukens en Het Restaurant met de studenten van onze andere horeca-opleidingen. De eerstejaars waren met hun ouders en leermeesters aanwezig en kregen hun eerste gastles patisserie van Bart de Gans van het Nederlands Patisserie Team. De ouderejaars verzorgden de hapjes, zeg maar kunstwerkjes, voor alle aanwezigen. Studenten van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca zorgden voor een gastvrij onthaal en voor alle drankjes.

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten