Actueel

Het programma Radio EenVandaag van Radio 1 heeft vanmiddag (31 juli) om half vier een item over de krapte op de arbeidsmarkt, met name bij de praktische beroepen. Vandaag is dit onderwerp volop in het nieuws:

  • De NOS berichtte over een tekort aan buschauffeurs;
  • BNR Nieuwsradio had het over een tekort aan mensen voor de binnenvaart;
  • Een Rabobank onderzoek in De Telegraaf bericht over een krapte in diverse sectoren, met name in de praktische beroepen.

Vanmiddag om half 4 zijn de onderzoekers van de Rabobank én Folkert Potze, directeur Techniek te gast.

Terug luisteren? Folkert en de onderzoekers van de Rabobank zijn tussen half 4 en 4 uur aan het woord.

 

Van 26 juli t/m 3 september is onze vestiging aan de Campusbaan beperkt bereikbaar met de auto vanwege werkzaamheden aan de Graafseweg.

JCC diplomauitreiking 2Gisteravond hield Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, een bijzondere speech tijdens de diplomering van studenten van ons Johan Cruyff College.

Met een mbo-opleiding op zak, heb je dikke kans dat je snel aan de bak kan. Eerder kon je al lezen over de grote vraag naar koks, maar nu blijkt dat in meerdere sectoren de roep om mbo’ers groot is.

Horeca opleiding mbo ROC Nijmegen

Ze staan te springen

"Werkgevers staan te springen om mensen met een mbo-diploma." Dat zegt de voorzitter van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) Michaël van Straalen in een nieuwsbericht van Nu.nl. Vooral in de zorg, metaal en elektro, gastvrijheidssector, retail en logistiek zijn mensen nodig. De jeugdwerkloosheid is het laagst in acht jaar, meldt het CBS.

De beste baankansen

SBB bracht in een onderzoek met UWV in kaart waar de beste baankansen liggen voor de verschillende opleidingsniveaus binnen het mbo. Zo hebben jongeren op mbo-niveau 2 goede baankansen als zij kiezen voor een opleiding tot monteur mechatronica, logistiek medewerker of kok (ook op niveau 3 en 4). Op niveau 3 is veel behoefte aan verkoopspecialisten en begeleiders in de gehandicaptenzorg. Kortom, volgens het SBB is het mbo de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Twijfel je nog over een studie?

Wij bieden naast bovengenoemde opleidingen nog meer mbo-opleidingen aan. Er zit vast een opleiding tussen die écht bij je past. Neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht van opleidingen. Hier zie je onder het kopje Studie in cijfers ook de kans op werk. Of kom langs bij ons Infocentrum en informeer naar je mogelijkheden.

Servicemonteur Installatietechniek niveau 2 ROC NIjmegen mbo opleiding

Gisteren vond de jaarlijkse wedstrijd Verkoper van het jaar plaats. Na de halve finale (waaraan 11 van onze eerstejaarsstudenten Detailhandel van alle opleidingsniveau’s deelnamen) streden vier overgebleven studenten om de eerste plek in de finale. Na een spannende strijd koos de vakjury Niels als winnaar.

Niels loopt stage bij van Neerven Sport in Boxmeer. Hij verkocht tijdens de wedstrijd een rugzak met accessoires uit ‘zijn’ winkel. Bij de finale viel hij op door heel goed in te spelen op de wensen van zijn klant en met een twist aan het gesprek wist hij ook bijproducten te verkopen.

Jay eindigde als tweede, Siebrand als derde en Nina als vierde. Ook van jullie een knappe prestatie!

Op jacht naar de Euregionale titel

Niels neemt samen met Jay en Siebrand in november deel aan de Euregionale verkoopwedstrijd. Die verkoopwedstrijd is onderdeel van de euregionale activiteiten waaraan een aantal roc's (waaronder ROC Nijmegen) en Berufskollegs in de grensstreek deelnemen. Veel succes, jongens, en neem de titel mit nach hause!

Verkoper van het jaar 2017 nummers 1 4 ROC Nijmegen       Verkoper van het jaar 2017 ROC Nijmegen

 

Vanaf 1 oktober 2017 kunnen vo-leerlingen zich bij ons aanmelden voor een vervolgopleiding in schooljaar 2018-2019. Nog steeds zijn ALLE vo-leerlingen bij ons welkom. Leerlingen en vo-scholen gaan echter wel te maken krijgen met enkele wettelijk bepaalde veranderingen.

Waar ben jij trots op in jouw opleiding of in je werk bij ROC Nijmegen? Door dit met een mooie foto te laten zien op Instagram en te taggen met #rocnijmegen en #fototrots, konden studenten en medewerkers in mei meedoen met de fotowedstrijd van ROC Nijmegen.

We hebben hele leuke foto’s voorbij zien komen, maar er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn.

En de winnaar is...

Demi, studente Pedagogisch Werk, en haar klasgenoten presenteerden tijdens het Festival van de Ontwikkeling van hun opleiding een speciale muziekvideo om te laten zien wat ze dit jaar allemaal hebben gedaan en geleerd. Een superleuk idee en zeker iets om trots op te zijn.

Dat vond de jury ook. Demi en haar studiegenoten laten het resultaat zien in de foto, serieus en enthousiast tegelijk, aldus de jury. Een mooie en originele manier om te laten zien waar je trots op bent. Daarom winnen Demi en haar klasgenoten de bioscoopbon t.w.v. 50 euro. Van harte gefeliciteerd, Demi!

Winnende instagramfoto

Demi winnende foto Instagram fotowedstrijd ROC Nijmegen

Volg ons op Instagram ROC Nijmegen!

Je wilt naar het hbo. Wat is dan de beste route? Via het middelbaar beroepsonderwijs of via het havo? Mbo’ers presteren op het hbo vrijwel hetzelfde als havisten. Ook in de laatste cijfers daalt het uitval- en switchpercentage van hbo-studenten met een mbo-achtergrond licht (naar 38 procent) Lees het volledige artikel op de website van de MBO Raad.

Een student van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer was afgelopen zaterdag 10 juni op tv bij Omroep Brabant. In het programma Meesterlijk leert onze ster in spe in het restaurant van een sterrenchef de fijne kneepjes van het vak. Ook docent Leonie van Mierlo komt aan het woord.

Bekijk het programma en geniet mee.

Vandaag helpen zo’n 70 van onze studenten bij ’s werelds grootste fietscongres: Velo-city 2017. Velo-city vindt dit jaar plaats in de regio Arnhem-Nijmegen. Koning Willem-Alexander opende vanochtend het congres door een stuk over het RijnWaalpad (het snelfietspad tussen Nijmegen en Arnhem) te fietsen samen met onder andere de Nijmeegse burgemeester Bruls en de Arnhemse burgemeester Staal.

170613 VeloCity

Yasoddra Heinsbroek (studente Manager Retail) overhandigde de koning zijn fiets. Zoë van Silfhout (studente Facilitair Leidinggevende) nam aan het einde de fiets van de koning aan.

170613 VeloCity2

Op de foto hierboven een aantal van de studenten die waren betrokken bij Velo-City. Derde van links Zoë van Silfhout.


Velo-city 2017 eindigt op 16 juni. De bedoeling van dit congres is om fietsliefhebbers van over de hele wereld samen te brengen en alle nieuwe ontwikkelingen en trends op fietsgebied te laten zien. Onze studenten die helpen zijn van de opleidingen Manager Retail, Facilitair Leidinggevende, Facilitaire Dienstverlening en Secretarieel. Een groot aantal is host of staat bij de fietsenstallingen om bezoekers te helpen met het uitzoeken van een fiets. Anderen staan bij de garderobe. Een mooie praktijkervaring.

Meer weten over Velo-city 2017? Kijk hier https://www.velo-city2017.com/

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten