Actueel

15 oktober waren vijf studenten van onze horeca-opleiding aanwezig bij een regionale biertapwedstrijd in Nijmegen. Het ging om een voorronde van  het Nederlands kampioenschap Biertappen. Horeca-student Tim Jetten tapte en schonk zich naar de vervolgronde en werd 11e van Nijmegen. Een topprestatie!

Vandaag opent SportQube, een fonkelnieuw sportcentrum in Nijmegen op Sportpark De Dennen. Onze opleiding Sport en bewegen is een van de partners van SportQube. In het sportcentrum is ruimte voor topsport, breedtesport en talentontwikkeling. Het gebouw bestaat uit een breedtesportzaal, free-runningzaal, springzaal, kidsgym, dojo en twee turnzalen. Als roc leveren we al sinds 2003 stagiaires aan De Hazenkamp en hebben daarnaast steeds gebruik gemaakt van de praktijkruimtes aan de Ploegstraat.

Wij wensen SportQube een succesvol bestaan toe!

Het Samenwerkingsverband Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) heeft Bureau Toezicht en Handhaving van de gemeente Nijmegen uitgeroepen tot beste  leerbedrijf 2018 in de sector Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid.

De eerste zeven statushouders, van een groep van elf, van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen zijn na een intensieve voorbereiding bij het ROC geslaagd voor het veiligheidsdiploma VCA. Dankzij een unieke nieuwe opleidingsmethodiek zijn ze geslaagd voor dit talige examen. Nu kunnen ze aan de slag in de technische branche waar ze graag willen werken. 

Vanaf volgende week maandag 25 woensdag 27 juni staken streekbussen en regionale treinen. Examens, toetsen en lessen gaan gewoon door. We adviseren onze staking ov 250618studenten en docenten tijdig te zoeken naar andere vormen van vervoer. Studenten die niet aanwezig kunnen zijn, dienen zich af te melden zoals dat is afgesproken binnen hun opleiding.

Aangepast: de staking is 2 dagen opgeschoven.

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, ROC Nijmegen en ZZG zorggroep werken samen om werkzoekenden op te leiden tot verzorgende 3IG, om zo duurzaam bij te dragen aan meer opgeleide werknemers in de zorg. Na een intensief voortraject gaat een groep van 25 studenten de uitdaging aan. Op 18 juni tekenden zij een leer- werkovereenkomst.

Leerlingen van vijf ROC's in Nederland en vier Berufskollegs in Duitsland hebben op 16 en 17 mei samen meegedaan aan de Euregionale Mechatronicawedstrijd 2018 in Kalkar in Duitsland. Ler(n)ende Euregio, waarvan ROC Nijmegen penvoerder is, is initiatiefnemer en organisator van deze techniekchallenge. Joris van Dinteren is een van de zes gelukkige winnaars!

Wil je de BOL-opleiding Maatschappelijke Zorg doen, maar liefst ook meteen in de praktijk aan de slag? Kies dan voor de nieuwe praktijkleerroute Maatschappelijke Zorg. Je werkt 15 uur per week in woongroep De Winckelsteegh van Pluryn en volgt daar ook de lessen. Durf jij het aan? Meteen het diepe in?  

Kennismaken met alle mogelijkheden

“De mensen die we begeleiden zijn puur en eerlijk. Ze houden je een spiegel voor: als jij niet lekker in je vel zit, zie je dat in hen terug. En de cliëntengroepen op Plurynlocatie De Winckelsteegh zijn heel divers. De Praktijkleerroute is een hartstikke leuke manier om kennis te maken met alle mogelijkheden.”
 
Dat zegt Laura Onderwater (22). In 2015 rondde ze haar opleiding Maatschappelijke Zorg op niveau 4 af. “Ik liep stage bij een woongroep op De Winckelsteegh in Nijmegen. Nadat ik geslaagd was, kon ik er meteen blijven werken!”

Vanuit de praktijk

Je  diploma is gelijk aan het diploma BOL Maatschappelijke Zorg niveau 3 of niveau 4 dat je via de ‘gewone route’ kunt halen. Alleen is de leerroute anders. In de praktijkleerroute wordt je begeleid door een werkplekbegeleider. Vragen vanuit de praktijk zullen deels de inhoud bepalen van de opleiding.

Meer weten?

Lees de document vacaturetekst en het artikel op de website van Pluryn.
En kom maandag 18 juni tussen 18.00 en 20.00 uur naar de (algemene) Infoavond van ROC Nijmegen.

Vandaag start officieel het Practoraat Tech@doptie Zorg & Technologie. Het practoraat is onderdeel van het project Tech@doptie, een samenwerking tussen onderwijs-, zorginstellingen en overheid.

Deze feestelijke happening vindt vanmiddag plaats bij De Kookplaats in Arnhem. Daar zullen genodigden, belangstellenden, studenten en medewerkers van het practoraat en het project Tech@adoptie gezamenlijk de aftrap geven van het practoraat.

Peter van Mulkom (College van Bestuur) zal kort toelichten waarom ROC Nijmegen en Rijn IJssel samen voor dit project hebben gekozen. Jorick Scheerens van Practoraten.nl neemt bezoekers mee in de ontwikkelingen binnen het mbo. Practor Tech@doptie Sjors Groeneveld zal inhoudelijk ingaan op de doelstellingen en activiteiten van het practoraat.

TechadoptieVanmorgen gingen 50 studenten van de opleidingen Techniek, Zorg, Welzijn en Human Technology samen aan de slag om een oplossing te bedenken voor twee praktijkproblemen uit de zorg. De probleemstellingen zijn ingebracht door cliënten van de zorginstellingen Siza en Dichterbij. Tijdens de startbijeenkomst zullen de drie beste ideeën gepresenteerd worden.

Vragen?

info@techadoptie.nl

Ervaar hoe logistiek werkt tijdens Start Moving, hét logistiekevent voor studenten. Op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur laten we je graag zien wat de sector logistiek voor je te bieden heeft en welke scholingsmogelijkheden er zijn. Volg masterclasses, bekijk demonstraties en doe mee aan verschillende activiteiten. Kom langs bij onze logistieke opleidingen op het Start Moving Plein. Naast de activiteiten op het plein openen negen bedrijven hun deuren waaronder UTS Verkroost, Banken Champignons en Verploegen Logistics. Ieder bedrijf organiseert rondleidingen maar ook uitdagende challenges en masterclasses. Samen met de bedrijven laten we je graag zien hoe mooi het vak logistiek kan zijn!

Drones in de logistiek

Wie denkt aan logistiek denkt al gauw aan vrachtwagenchauffers en orderpickers. Maar logistiek is veel breder dan dat. Tegenwoordig worden de meest technische snufjes ingezet om een product van A naar B te krijgen, bv. drones. Op 2 juni kun je kennismaken met alle nieuwe ontwikkelingen en maak je als bezoeker aan het event ook kans kans op het winnen van een professionele drone.

Challenges

Tijdens het evenement Start Moving kun je ook aan challenges meedoen. Zo kunnen bezoekers bij onze stand proberen een speciaal parcours met een heftruck af te leggen. Bij Banken Champignons kun je meedoen aan ‘Beat the Machine’, waarbij je moet proberen sneller te werken dan de machines daar. Of kies voor het bijwonen van een demo waar iemand pakketjes kan bezorgen met drones. Daarnaast kun je verschillende masterclasses bezoeken en zullen bedrijven als Scania en Volvo natuurlijk ook hun mooiste trucks showen waar je ook een kijkje in kan komen nemen. 

Programma

Op 2 juni, tussen 10:00 en 16:00 uur vindt het evenement plaats op Bijsterhuizen. Vanaf Palkerplein, Nijmegen, wordt duidelijk aangegeven hoe je bij het event komt. De entree is gratis. Dus geen reden om niet te komen! Uiteraard zijn ouders, kennissen en familieleden ook van harte welkom. 

Start Moving timetable Dag van de Logistiek

Meer informatie

 

 

 

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten