Actueel

18 december verschijnt de nieuwste versie van de MBO Keuzegids 2019. Deze gids bevat een kwaliteitsvergelijking van verwante opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs. In 2018 heeft ROC Nijmegen tien topopleidingen en een mooie 11e plaats op de landelijke lijst van mbo-scholen. In 2019 komen daar nog eens vijf topopleidingen bij en wordt de 11e plaats behouden.

Op 11 december vond de landelijke conferentie ChecK mbo plaats. Kernthema: hoe mbo’ers invulling kunnen geven aan de Circulaire economie en het Klimaatakkoord. Van groot belang voor een toekomstbestending mbo, want duurzaamheid is serious business in alle facetten van de samenleving. Dat blijkt ook wel uit de maar liefst 120 docenten en mbo-medewerkers die zich hadden aangemeld. En waar anders dan op het Technovium?

Het aantal vacatures in de zorg is in een jaar tijd meer dan verdubbeld. Als je nu een baan zoekt in de zorg, kun je kiezen uit gemiddeld vier vacatures.

De voorzitter van ons College van Bestuur, Hanneke Berben, legt per 1 september 2019 haar werkzaamheden neer. Zij heeft haar voorzittersfunctie gedurende 11 jaar uitgeoefend.

Op Ontdekdezorg.nl staan ruim 600 verhalen van professionals in de zorg. Ook zeven studenten van ROC Nijmegen zijn geïnterviewd en gefotografeerd voor #Ikzorg. Hoe is het om in de zorg te werken? 

Op 17 december serveren studenten van de Cas Spijkers Academie een diner voor (oud-)studenten van de Young Talent Academy. Het idee voor de avond werd geboren nadat de studenten van de Young Talent Academy dit jaar een introductieprogramma voor studenten van de Cas Spijkers Academie hadden bedacht. Het programma vroeg doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en passie. Precies wat een topkok nodig heeft. Nu worden de rollen omgedraaid en komen (oud-)studenten van de Young Talent Academy een kijkje in de keuken nemen bij onze topkoks.

Op zaterdag 24 november strijden 32 basisschoolteams uit de regio Arnhem-Nijmegen in de regiofinale van de FIRST LEGO League om een plaats in de Beneluxfinale. De FIRST LEGO League daagt kinderen tussen de 10 en 14 jaar in 80 landen uit om te denken als wetenschappers en technici. Samen met hun team kiezen de leerlingen een probleem uit de praktijk. Het thema is dit jaar Into Orbit. Ons Junior Technovium is organisator en al jarenlang partner van de FIRST LEGO League. I.v.m. onze eigen Open Dag is de finale dit jaar bij onze buurman iXpirium van de HAN, I/O gebouw, Kapittelweg 35 Nijmegen. Kom ook kijken op zaterdag 24 november van 11.00 tot 16.00 uur!

Op zondag 18 november lopen ook dit jaar weer zo’n 2500 lopers in teamverband de vijftien kilometer van de Zevenheuvelenloop, de zogenaamde Bedrijvenloop. Lopers die allemaal ontvangen en gecaterd worden door 60 van onze studenten Facilitaire Dienstverlening, onder leiding van vier studenten die al twee maanden met de voorbereidingen bezig zijn. Daarnaast houden nog zes van onze studenten zich bezig met de beveiliging.

Vmbo-scholen, ROC Nijmegen en het technisch bedrijfsleven gaan samen werken aan versterking en behoud van een kwalitatief hoogstaand en dekkend aanbod van techniekonderwijs in de regio Rijk van Nijmegen. Passend bij de regionale arbeidsmarktbehoefte. Tevens richten de partners zich op het verbeteren van de kwaliteit van het technische vmbo-aanbod in de regio. Dat is vastgelegd in een op 1 november getekende intentieverklaring.

Het tekort aan medewerkers in de zorg- en welzijnsector is een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren. Als we nu niets doen, dan dreigt een tekort tot wel 125 duizend zorg- en welzijnsmedewerkers in 2022. Daarom start het Ministerie VWS de arbeidsmarktcampagne #IkZorg. Studenten van ROC Nijmegen deden mee en vertellen waarom zij ervoor kiezen om opgeleid te worden voor een vak in de zorg.

Ruim 600 professionals uit de sector staan centraal in deze campagne en laten zien en voelen hoe divers, breed en betekenisvol hun werk is. Ook de verhalen van onze studenten zijn te vinden op de website: https://www.ontdekdezorg.nl/

Fotoshoot

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten