CoördinatorBeveiliging

Coördinator Beveiliging
Niveau Niveau 3
Leerweg BOL
Studieduur 2 jaar en 6 maanden
Domein Veiligheid en sport
Crebo 23161
Locatie Begijnenstraat 2
Plaats Boxmeer
Aanmelden

topopleiding 2019Je bent in de eerste plaats Beveiliger. Daarnaast heb je inzicht in de werkprocessen in de beveiliging. In het kader van werkvoorbereiding en beheersactiviteiten pas je standaardprocedures toe. Deze procedures combineer je en soms bedenk je ze zelf. Als Coördinator Beveiliging begeleid je o.a. de beveiliger, coördineer je werkzaamheden en bepaal je routes die afgelegd moeten worden. Ook controleer je de uitvoering en daar leg je verantwoording over af.

Inhoud van deze opleiding

Tijdens je opleiding leer je wat je moet kennen en kunnen. De theorie gaat over de volgende dingen:

 • beveiligen van objecten 2
 • wettelijke kaders 2 
 • waarnemen 2
 • rapporteren basis
 • handelen in kritieke situaties
 • werken binnen wettelijke kaders
 • veilig werken in de beveiliging
 • leiding geven in de beveiliging
 • dienstplanning en organisatie
 • rapporteren
 • bedrijfsoriëntatie

Je oefent deze vakken op school in simulaties, maar ook in de praktijk. Je leert leiding geven, coördineren en plannen. Daarnaast train je sociale vaardigheden: mensen aanspreken en klantvriendelijk zijn. Daarnaast krijg je vakken als Nederlands, Engels, rekenen en ICT. Deze opleiding bestaat uit het basisdeel Beveiliger en daarbovenop het profieldeel Coördinator Beveiliging. 
Om eraan te wennen hoe je je tijdens het werk gedraagt, hebben we op school een gedragscode.  De SVPB (De Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging) doet een deel van de examinering voor deze opleiding.

Tijdens deze opleiding haal je niet alleen je diploma Coördinator Beveiliging niveau 3 en gedurende de opleiding haal je ook je SVPB-diploma's Algemeen Beveiliger en Coördinator Beveiliging. Deze SVPB-diploma's heb je nodig wil je gaan werken binnen de particuliere beveiligingsbranche.

Intake en inrichting van je opleidingsprogramma

Tijdens de intake kijken we samen met jou naar wat voor beroep je later wilt gaan uitoefenen, wat je aan begeleiding nodig hebt en hoe je motivatie is voor deze opleiding. Ook bespreken we of je voor eventuele vrijstellingen in aanmerking komt op basis van bijvoorbeeld een eerder behaald diploma of certificaat.

Het SVPB (Stichting Vakexamens Particuliere Beveiligingsbranche) stelt het diploma Beveiliger niveau 2 als voorwaarde voor toelating voor de opleiding Coördinator Beveiliging niveau 3. Tijdens de intake bespreken we met jou hoe we dit diploma honoreren in het opleidingsprogrmma van niveau 3.

Je kunt mogelijk vrijgesteld worden voor bepaalde onderdelen van de opleiding als je in bezit bent van een diploma Beveiliger niveau 2. Tijdens de intake kijken we dan samen naar jouw vooropleiding en de specifieke richtlijnen van de examencommissie. Pas daarna zal blijken of je in aanmerking komt voor een vrijstelling. Je krijgt alleen een vrijstelling als je voldoet aan de richtlijnen van de examencommissie van de opleiding.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage (BPV, Beroepspraktijkvorming) bij een erkend leerbedrijf. Je bent dan bijvoorbeeld bezig met het houden van toegangscontroles, bewaken van geld- en waardetransporten en rapporteren. Het kan zijn dat je stage loopt tijdens de avonduren, de vakantie en in de weekends.

Na de opleiding

Na je opleiding kun je aan het werk gaan als Coördinator Beveiliger.

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2019.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
 • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo
 • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
 • mbo-diploma van een opleiding minimaal op niveau 2
 • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Ben je VO-leerling? 

Vul dan vóór maandag 1 april je digitale doorstroomdossier (DDD) in. Op basis van de aanmelding en dit dossier plaatsen we je. Lees er meer over op Aanmelden en Intake

Ben je géén VO-leerling? 

Dan voeren we altijd eerst een intakegesprek. Neem je papieren dossier mee naar deze ontmoeting. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een e-mail en brief waarin precies staat wat je dan nog moet doen. Wil je meer weten over de toelatingsprocedure? Kijk dan op Aanmelden en Intake.

Meer informatie

Werkgevers in deze branche vinden het belangrijk dat je van onbesproken gedrag bent en nooit bent veroordeeld. Je moet om stage te kunnen lopen dan ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor schooljaar 2019-2020, voor BOL-studenten, bedraagt € 1168,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

De hoogte van het lesgeld voor 2020-2021 wordt in het voorjaar duidelijk.

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding:

 • Boeken € 281,10*
 • Licenties € 20,-
 • Kamp** € 165,-

De kosten voor het tweede leerjaar van deze opleiding:

 • Boeken € 0
 • Licenties € 13,-
 • Kamp** € 165,-

* Heb je eerst de opleiding Beveiliger niveau 2 gevolgd? Dan heb je een deel van deze boeken al in je bezit.

**Deelname aan het kamp is niet noodzakelijk voor het volgen van je studie. Doe je niet mee aan het kamp dan krijg je vervangende lessen/opdrachten.

Sommige stageaanbieders vragen een borg voor gebruik van een uniform.

Om de opleiding goed te kunnen volgen heb je een laptop nodig. Veel van ons onderwijs bieden we digitaal aan. Deze kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2019-2020 en kunnen voor het schooljaar 2020-2021 iets afwijken.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Coördinator Beveiliging op de Begijnenstraat 2 in Boxmeer.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Doorstroom binnen mbo - 0,16
Percentage geslaagde studenten 0,54 0,5
Studenttevredenheid 8,5 7,1
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden Coördinator beveiliging - 0,8
Kans op stage Coördinator beveiliging
Kans op werk in jouw vakgebied Coördinator beveiliging
Startsalaris (uurloon) Coördinator beveiliging - -

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten