AllroundSchoonheidsspecialist

Allround Schoonheidsspecialist
Deze opleiding heeft door een beperkt aantal beschikbare stageplaatsen ook maar een beperkt aantal plaatsen in de opleiding. Op dit moment hebben we al meer aanmeldingen voor deze opleiding dan beschikbare opleidingsplaatsen. We raden je dan ook aan om je te oriënteren op een andere opleiding. Wij helpen je uiteraard graag! Kom langs in ons Infocentrum of bel naar 024 - 890 45 00. Wil je instromen in het 2e leerjaar of hoger? Dan kun je je nog gewoon aanmelden.
Niveau Niveau 4
Leerweg BOL
Studieduur 3 jaar
Domein Uiterlijke verzorging
Crebo 25403
Locatie Campusbaan 6
Plaats Nijmegen
Aanmelden

mbo17 topopleiding highres kopie

Wat doe je als Allround Schoonheidsspecialist?
Het werk van een Schoonheidsspecialist is geen dag hetzelfde: de ene cliënt geeft je een heerlijke, ontspannende gezichtsbehandeling, de andere een feestelijke make-up of een lichaamsmassage en bij weer een andere cliënt verwijder je overtollige haren. Daarnaast geef je allerlei specialistische schoonheidsbehandelingen, zoals huidverbeterende massage, het behandelen van Acne of de cosmetische Shiatsumassage. Je ondersteunt cliënten bij het afvallen of voert wellness-georiënteerde behandelingen uit (bijvoorbeeld een Thalassobehandeling of aromatherapie). Een cliënt moet zich bij jou speciaal voelen, want een tevreden cliënt komt terug!

Inhoud van deze opleiding

Vind je het leuk om mensen te verzorgen, hen te adviseren en ervoor te zorgen dat ze weer stralen? Ben je daarnaast creatief, commercieel en ondernemend? Dan ben je mooi op je plek bij de opleiding Allround Schoonheidsspecialist!

Je wordt opgeleid tot een expert (theorie en praktijk) op het gebied van schoonheidsverzorging. Tijdens de opleiding start je met de basisvaardigheden en ontwikkel je je tot allround schoonheidsspecialist: je leert alles over gezichtsverzorging, lichaamsbehandelingen, hand- en voetverzorging, make-up, ontharingstechnieken en massage. Ook leer je een aantal wellness-georiënteerde behandelingen (aromatherapie/Thalasso-therapie, bruiningsmethoden, kleuradvisering, hoofdhuid-/oormassage, afslankmethoden) en specialistische behandelingen zoals een acnebehandeling of een cosmetische shiatsumassage. Op school en in de praktijk leer je alles wat je nodig hebt als Schoonheidsspecialist. De cliënt die jij behandelt, moet zich speciaal voelen. De cliënt is ‘koning’ vanaf het moment dat hij de salon binnenkomt tot het moment dat hij weer weggaat. In het beroep Schoonheidsspecialist is het belangrijk dat je kunt plannen en organiseren, dat je vakmatig juist kunt handelen en dat je ondernemend bent. Naast het schoonheidsvak bereidt de opleiding je ook goed voor op de maatschappij door het aanbieden van burgerschap en reken- en taalvaardigheden.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. De keuzedelen geven je de ruimte om een stukje van jouw opleiding zelf te bepalen. Zo kun je jouw kansen op werk vergroten of bereid jij je alvast voor op een vervolgopleiding. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage (dit wordt ook wel beroepspraktijkvorming of bpv genoemd) in een schoonheidssalon, beautyfarm of kuuroord waar de hierboven genoemde specialistische behandelingen worden aangeboden. In het eerste en derde leerjaar loop je één dag per week stage en in het tweede loop je twee dagen per week stage. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om een stageplaats te zoeken. De bedrijven waar jij stageloopt, moeten erkende leerbedrijven zijn. Welke bedrijven geschikt zijn, vind je op www.stagemarkt.nl. Als je zelf geen geschikte stageplaats kan vinden, helpt de opleiding je bij het zoeken. Naast de beroepspraktijkvorming doe je ook ervaring op in De Schoonheidssalon op de Plaza: het leerbedrijf van ROC Nijmegen.

Na de opleiding

Na je opleiding kun je gaan werken in een schoonheidssalon, beautyfarm, sauna, wellnesscentrum, drogist of parfumerie. Ook het runnen van een eigen bedrijf behoort tot de mogelijkheden. Je kunt gaan werken als vertegenwoordiger van grote merken of verder studeren in het hbo, bijvoorbeeld bij de opleiding Huidtherapie.

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2018.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
  • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
  • mbo-diploma van een opleiding minimaal op niveau 2
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor schooljaar 2018-2019, voor BOL-studenten, bedraagt € 1155,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
  • Boeken en licenties € 297,50
  • Kleding en materialen € 39,00
  • Overig € 45,62
  • Totaal € 382,12
Deze kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2017-2018 en kunnen voor het schooljaar 2018-2019 iets afwijken.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Ik wil hulp bij kiezen

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Allround Schoonheidsspecialist op de Campusbaan 6 in Nijmegen .

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Studenttevredenheid 7,3 7,4
Percentage geslaagde studenten 89% 83%
Doorstroom naar hbo 25% 24%
Kans op stage -
Kans op werk in jouw vakgebied -
Startsalaris (uurloon) - € 7,82

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Gerelateerde opleidingen

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten