Verkoop & Ondernemerschap

Verkoop & Ondernemerschap

Droom jij van jouw eigen sieradenshop, bloemenwinkel of sportzaak? Wil je de inkoop voor een grote meubelwinkel regelen? Klanten helpen in een hippe kledingzaak? Met een verkoop-opleiding stomen wij je klaar voor een carrière in een winkel.
Perfect voor studenten met ondernemersbloed! 

Welke toekomst staat jou in de retail te wachten?

Bedrijven die hun producten vanuit een fysieke winkel direct aan de consument verkopen, noemen we de retail. Een prachtige sector, waar je klanten persoonlijk helpt en adviseert. In een winkel kunnen klanten de producten zien, voelen, proeven en uitproberen!

De komende jaren wordt e-commerce, de verkoop via online kanalen, nog belangrijker dan het nu al is. Aanwezigheid op sociale media, een webshop en goede vindbaarheid in zoekmachines zijn daarom onmisbaar om in deze sector te blijven bestaan.
De enorme groei in webshops biedt ook kansen voor fysieke winkels: steeds meer consumenten hebben last van online keuzestress. Als jouw winkel een fijne plek is waar klanten graag komen voor advies, ziet de toekomst er zonnig uit.

Baankansen na een verkoop-opleiding

Met een mbo-diploma Verkoper of Manager retail op zak, heb je volgens de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een goede kans op een baan. Zeker als je jouw klanten heel persoonlijke service biedt. En de kansen van offline en online weet te combineren! 

De verkoper-, handel- en retailopleidingen van ROC Nijmegen

Als jij later in de retail wilt werken, hebben wij de juiste opleidingen op verschillende niveaus. Van de entree-opleiding Assistent verkoop & retail tot de niveau 4-opleiding Manager retail. Die laatste kun je als BOL-variant (leren op school en in stages) en als BBL-variant (één dag per week naar school en minimaal 20 uur per week werken bij een Leerbedrijf) volgen.

Opleidingen in Verkoop & Ondernemerschap

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.