Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Commercie, Retail & Ondernemen

Klanten naar binnen krijgen, adviseren en verleiden tot een aankoop: dat doe je als verkoper van een ‘echte’ winkel of van een webshop. Natuurlijk moet ook de voorraad op orde zijn en de winkel netjes ingericht zijn: je klanten moeten zich bij jou op hun gemak voelen.

Help je graag mensen, heb je veel verantwoordelijkheidsgevoel én een commerciële instelling? In de retail is er altijd werk aan de winkel!

Trends en toekomst in Commercie, Retail & Ondernemen

Bedrijven die hun producten vanuit een fysieke winkel direct aan de consument verkopen, noemen we de retail. Een prachtige sector, waar je klanten persoonlijk helpt en adviseert. In een winkel kunnen klanten de producten zien, voelen, proeven en uitproberen!

De komende jaren wordt e-commerce, de verkoop via online kanalen, nog belangrijker dan het nu al is. Aanwezigheid op sociale media, een webshop en goede vindbaarheid in zoekmachines zijn daarom onmisbaar om in deze sector te blijven bestaan.
De enorme groei in webshops biedt ook kansen voor fysieke winkels: steeds meer consumenten hebben last van online keuzestress. Als jouw winkel een fijne plek is waar klanten graag komen voor advies, ziet de toekomst er zonnig uit.

Baankansen binnen Commercie, Retail & Ondernemen

Met een mbo-diploma Commercie, Retail & Ondernemen retail op zak, heb je volgens de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een goede kans op een baan. Zeker als je jouw klanten heel persoonlijke service biedt. En de kansen van offline en online weet te combineren! 

De opleidingen Commercie, Retail & Ondernemen bij ROC Nijmegen

In onze entree-opleiding Assistent verkoop / retail maak je in 1 jaar kennis met alle taken in een winkel, zoals voorraadbeheer, de winkel netjes houden en klanten helpen. Studeer daarna verder op niveau 2, de opleiding Verkoper sluit perfect aan.

Droom je ervan om manager van een winkel te worden? Of misschien wel je eigen store te openen? Ga dan voor de niveau 4-opleiding Manager retail. Dankzij onze Keuzedelen (keuzevakken) kun je je specialiseren in richtingen zoals Duurzaamheid, Mode of Elektronische detailhandel.

Droom jij van jouw eigen sieradenshop, bloemenwinkel of sportzaak? Wil je de inkoop voor een grote meubelwinkel regelen? Klanten helpen in een hippe kledingzaak? Met een verkoop-opleiding stomen wij je klaar voor een carrière in een winkel. 

Perfect voor studenten met ondernemersbloed!

Opleidingen in Commercie, Retail & Ondernemen

Terug naar boven