Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in de Zorg

Zorg voor voldoening, uitdaging en persoonlijke groei!

Mensen verplegen, mensen met een mentale of lichamelijke beperking verzorgen of een specialist ondersteunen als assistent: allemaal mogelijkheden die je hebt als je kiest voor een opleiding in de zorg. En het mooiste is dat je zeker weet dat je een baan hebt als je klaar bent, want in Nederland is grote vraag naar gediplomeerde zorgprofessionals.

Vijf redenen om voor de Zorg te kiezen

 1. Je helpt mensen hun leven makkelijker maken

  Als zorgprofessional ondersteun je dagelijks mensen met allerlei uitdagingen. Je maakt hun leven makkelijker, verzorgt hun wonden, maakt tanden weer mooi, luistert naar hun problemen en helpt ze zich beter te voelen. Als zorgen je passie is, geeft dit je heel veel voldoening, omdat je echt een verschil maakt in het leven van iemand die afhankelijk is van jouw hulp. En als je werkt in een praktijk of verzorgingsinstelling, bouw je ook echt een band op met cliënten die je vaker ziet. Die verdieping maakt het werk vaak extra waardevol waardoor je elke dag met een goed gevoel naar huis gaat.

 2. De zorg zit vol ontwikkelmogelijkheden voor jou

  In alle opleidingen in de Zorg doe je veel praktijkervaring op tijdens je studie. Hiervoor hebben we mooie en goed uitgeruste praktijklokalen en een leerwerkplein waar je ervaring kunt opdoen en kunt (samen)werken. Dankzij de ervaring die je opdoet tijdens je opleiding, maak je een vliegende start als je gaat werken. Je kunt ook meteen doorleren of bijscholen naast je werk. In de zorg zijn er veel mogelijkheden om je te specialiseren, zoals in verdoven of als orthodontie-assistent, of om verder te studeren op hbo-niveau, zodat je bijvoorbeeld leidinggevende kunt worden.

 3. Uitdagend en dynamisch werk door technologische innovaties

  Ook in de zorg zijn er veel technische innovaties die het werk van zorgmedewerkers veranderen. Daarom besteden we in al onze opleidingen aandacht aan ontwikkelingen zoals robots en digitale tools, zoals monitoring op afstand en valdetectie. Je leert hiermee werken, zodat je goed bent voorbereid op het werk in de praktijk. Ook neem je op deze manier waardevolle kennis mee naar je werkgever als je klaar bent met je studie. Zo kun je op de werkvloer vernieuwingen goed gebruiken of zelfs opstarten en uitvoeren! Er is daarnaast het speciale project Tech@doptie, een project dat helpt om studenten kennis te laten maken met technologische toepassingen in de zorg.

 4. Je doet kennis én vaardigheden op voor je hele zorgcarrière

  Alleen maar verzorgende handelingen uitvoeren maken je nog geen goede zorgprofessional. Juist samenwerken, goed kunnen luisteren en vertellen wat er in je omgaat, planning en organisatie zijn superbelangrijk om je zorgtaken goed uit te voeren. Deze vaardigheden leren we je aan en ontwikkelen we verder tijdens je opleiding. We kennen onze studenten allemaal en je krijgt altijd persoonlijke begeleiding. Hiermee maken we van jou een zeer complete en gewilde zorgprofessional.

 5. De zorg biedt enorm veel baankansen

  Door corona is het heel zichtbaar geworden dat er veel werk is voor zorgprofessionals. Daarnaast groeit het aantal mensen dat ouder en hulpbehoevender wordt: de grote groep mensen die is geboren net na de Tweede Wereldoorlog bereikt nu de leeftijd waarop ze steeds meer afhankelijk worden van zorg. Dit biedt jou heel veel kansen op een baan. Welke richting je ook kiest, jij kunt vrijwel zeker direct na je opleiding aan het werk!

Als zorgen je veel voldoening geeft, je snel begrijpt wat er in mensen omgaat en je ook nog eens nauwkeurig en daadkrachtig bent, is een zorgopleiding dus ideaal voor jou. Of je nu aan het bed wilt werken of als doktersassistent een huisarts wilt ondersteunen, bij ons leiden we je op om direct na je opleiding vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Onze opleidingen

Terug naar boven