Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Verkoop & Ondernemerschap

In de retail is er altijd werk aan de winkel. Dat weet jij als ondernemer als geen ander. Willen jouw medewerkers zich verder ontwikkelen als verkoper of tot manager? Bij ROC Nijmegen leren jouw werknemers hoe zij klanten helpen en adviseren, leidinggeven en hoe zij de inkoop van een winkel organiseren. Kortom, met onze verkoop-opleidingen helpen we jouw medewerkers verder te professionaliseren.

Ondernemers in de retailbranche hebben steeds vaker te maken met de concurrentie van e-commerce. De komende jaren wordt verkoop via online kanalen, zoals webshops, nog groter dan het nu al is. Des te belangrijk om zelf aanwezig én vindbaar te zijn op social media en in zoekmachines zoals Google.

Maar de enorme groei in webshops biedt ook kansen. Steeds meer consumenten ervaren online keuzestress. Als ondernemer maak je het onderscheid door jouw klanten een prettige winkelbeleving te bieden. Zo maak je van eenmalige klanten, vaste klanten.

De noodzaak voor scholing

Om klanten op de juiste manier te adviseren en te verleiden tot een aankoop, is scholing ontzettend belangrijk. Wil jouw werknemer zich specialiseren op het gebied van duurzaamheid? De inkoop van een grote sportwinkel regelen? Of droomt jouw medewerker van het oprichten van een eigen webshop in de mode? Voor ieder doel biedt ROC Nijmegen een passende opleiding waarbij je werken en leren combineert.

Investeren in de kwaliteiten van jouw medewerkers levert altijd iets op. Je draagt bij aan de ontwikkeling en het toekomstperspectief van jouw werknemers. Ga het gesprek aan en ontdek wat hun ambities zijn. Goed opgeleide medewerkers zijn op de toekomst voorbereid. En kunnen hun nieuwe kennis en vaardigheden inzetten voor jouw bedrijf.

Blijf bij

Willen jouw medewerkers leren hoe je een winkel runt, leiding geeft of weten hoe je klanten ‘ja’ laat zeggen? ROC Nijmegen biedt verschillende opleidingen waarmee je werken en leren kunt combineren. Van de entree-opleiding Assistent verkoop & retail tot de niveau 4-opleiding Manager retail. Bekijk alle opleidingen hieronder.

Maatwerk

Bij ROC Nijmegen bieden wij ook maatwerk aan. Voor als de opleiding of cursus die jouw organisatie of medewerkers nodig hebben er niet bij zit. Een module of lesprogramma afgestemd op de specifieke behoefte van jouw organisatie of medewerkers. Zo blijven jouw medewerkers zich steeds ontwikkelen. Neem hiervoor contact op met een van onze relatiemanagers.

Lees meer over maatwerk
 • Retailmanager

  Commercie, Retail & Ondernemen

  • Niveau 4
  • BBL
  • 3 jaar
  • Nijmegen
 • Retailspecialist

  Commercie, Retail & Ondernemen

  • Niveau 3
  • BBL
  • 2 jaar
  • Nijmegen
Terug naar boven