Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Praktijkleren met praktijkverklaring zorgt voor vakmensen

Praktijkleren met praktijkverklaring zorgt voor beter opgeleide vakmensen in jouw bedrijf of organisatie. Met een baan die werken en leren combineert, kan jouw (toekomstige) werknemer zonder startkwalificatie (diploma) een praktijkverklaring in het mbo behalen. Daarmee is jouw medewerker beter toegerust voor duurzame inzet op de arbeidsmarkt. Win-win voor de werkgever en de werknemer.

Wat is praktijkleren met praktijkverklaring?

Misschien heb je medewerkers zonder diploma in dienst voor wie het lastig is om een volledige beroepsopleiding te doorlopen en af te ronden? Of ben je juist op zoek naar nieuw personeel dat je intern wilt opleiden? Praktijkleren met praktijkverklaring is dé oplossing om deze (nieuwe) medewerkers bij of om te scholen op de werkvloer.

Met praktijkleren met praktijkverklaring bied je de medewerker een leerwerktraject aan. De medewerker heeft dus meestal een inkomen (uit loon of werk met behoud van uitkering) en leert vaardigheden in de praktijk. De werknemer kan via deze weg een praktijkverklaring met mbo-verklaring behalen.

De voordelen van praktijkleren met praktijkverklaring voor jouw bedrijf

Praktijkleren met praktijkverklaring: hoe werkt het?

ROC Nijmegen biedt praktijkleren met praktijkverklaring aan. Op basis van de vraag van het leerbedrijf en de persoonlijke mogelijkheden van de kandidaat, gaat de (nieuwe) werknemer aan de slag met bestaande delen van een mbo-opleiding. Dat gebeurt op de werkvloer. Tussen de werkgever en ROC Nijmegen worden afspraken gemaakt over het traject.

De werkgever begeleidt de medewerker intensief. De werknemer leert nieuwe vakvaardigheden. Aan het einde van het traject en na positieve beoordeling door de werkgever, ontvangt de deelnemende medewerker een praktijkverklaring met mbo-verklaring van ROC Nijmegen. Dat is een bewijs voor de geleerde vaardigheden.

Praktijkleren met praktijkverklaring is een mooie opstap naar (ander) werk of verder doorleren in het mbo.

Subsidie voor praktijkleren met praktijkverklaring

Wil je een leerwerkplek aanbieden aan een werkzoekende of aan een werknemer die werkloos dreigt te worden? Dan heb je mogelijk recht op subsidie. De subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg is een tegemoetkoming voor de kosten voor begeleiding van de kandidaat. 

Goed om te weten: alleen kortlopende bij- en omscholing (40 weken) van een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden, komt in aanmerking voor deze subsidie.

Meer weten over praktijkleren met praktijkverklaring?

Contact met ons opnemen voor een advies op maat? Onze relatiebeheerders staan voor je klaar. 

Terug naar boven