Bij het intakegesprek neem je het pdf doorstroomdossier  mee. Dit formulier heb je samen met je mentor of decaan ingevuld. Tijdens het intakegesprek stellen we je vragen over je vooropleiding, je diploma en je cijfers. Ook bespreken we met je wat voor persoon je bent en of dat past bij het beroep dat je later wilt gaan uitoefenen. We kijken of je kunt voldoen aan de eisen die de opleiding aan je stelt. Als het nodig is maken we afspraken over extra begeleiding. Daarom is het belangrijk dat je meteen vertelt welke ondersteuning je eventueel op je vorige school hebt gekregen. Zo kunnen we je vanaf het begin de juiste ondersteuning bieden. Testen die we gebruiken bij de intake dienen niet om te selecteren maar om een goed begeleidingsprofiel op te stellen. Na het intakegesprek ontvang je de definitieve beslissing over de plaatsing in de opleiding van je keuze. Bij twijfel over de juiste keuze, de haalbaarheid van de opleiding en/of je motivatie bestaat de mogelijkheid dat je in een verlengde intake-route komt. Soms gaat er iets mis bij het invullen van het doorstroomdossier. Hier kun je doorstroomdossier downloaden.

Beperking of handicap

Heb je een beperking zoals een handicap, een chronische ziekte of gedragsproblemen die je belemmeren in je leerproces? Dan kun je, als dat nodig is, gebruik maken van extra begeleiding. Om hiervoor in aanmerking te komen, vul je dat op je doorstroomformulier in. Kijk ook bij Passend Onderwijs.

Dyslexie of dyscalculie

Wanneer je in het bezit bent van een dyslexie- of een dyscalculieverklaring of als je ernstige problemen hebt met rekenen dan meld je dat in je intakegesprek. Als je een verklaring hebt, zég dat dan ook. We zullen die later bij je opvragen. Kijk ook bij Taal en Rekenen.

Wat verwachten we van jou tijdens het intakegesprek?

• Het is belangrijk dat je al bij de intake aangeeft of er zaken zijn die jou belemmeren in je leerproces.
• Ook is het belangrijk om dan te vertellen welke ondersteuning je op je vorige school hebt gekregen. Zo kunnen we je vanaf het begin de juiste ondersteuning bieden. Met een goede start van je opleiding vergroot je je kansen op studiesucces.
• Je stelt je positief op en werkt mee aan een goede sfeer
• Je bent op tijd aanwezig en houd je aan afspraken
• Je trekt aan de bel als het tegenzit; we gaan samen op zoek naar een oplossing
• Bij vragen ga je op zoek naar een antwoord bij je docent of je studieloopbaanbegeleider

Afspraken

Als je door een beperking extra begeleiding nodig hebt, meld je dit tijdens de intake. Je kijkt dan samen met een expert of je iets nodig hebt en of we dat kunnen bieden. De expert beslist daarover.

1. We leggen de afspraken over de extra begeleiding vast in de pdf onderwijsovereenkomst
2. Ook leggen we daarin vast aan welke afspraken jij je dient te houden.

Deze afspraken gelden ook als tijdens de opleiding blijkt dat je extra ondersteuning nodig hebt. Gedurende de opleiding kijken we of de extra begeleiding werkt. En ook of we die moeten aanpassen of (geleidelijk) kunnen stoppen.

Lees meer over

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten