Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Het intakegesprek

Wanneer krijg je een intake?

Je krijgt een intakegesprek in deze gevallen:

Wat kun je verwachten?

Wat moet je voorbereiden en wat kun je verwachten tijdens het gesprek?

 1. Doorstroomdossier
  Heb je je aangemeld en het digitaal doorstroomdossier ingevuld en afgerond in Intergrip? Dan krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. De link naar het Digitale Doorstroom Dossier staat in de mail die je ontvangt na je aanmelding voor de opleiding.
 2. Let op
  We kunnen alleen samen in gesprek, als je een dossier afgerond hebt.
 3. Jouw vragen
  Je kunt ons tijdens het gesprek alles vragen over de school en de opleiding. Schrijf je vragen van tevoren op. Zo vergeet je ze niet.  
 4. Onze vragen
  Andersom zijn we nieuwsgierig naar jou. Je kunt van ons vragen verwachten over je leerervaringen op je vorige school of werk, maar we zijn ook benieuwd naar jouw interesses en hobby’s. En natuurlijk willen we van je weten waarom je voor deze opleiding kiest en wat jij belangrijk vindt in het leerproces. 
 5. Past de opleiding en het werk bij jou?
  Ook bespreken we met elkaar of het werk wat je wilt gaan doen bij jou past. En of je kunt voldoen aan de eisen van de opleiding. 
 6. Extra begeleiding 
  Heb je extra ondersteuning nodig, dan bespreken we dit en maken we daar afspraken over. Je wordt hier niet op afgewezen. Vertel ons tijdens dit gesprek ook of je eerder extra begeleiding hebt gehad.

Officiële toelatingseisen

Op Rijksoverheid lees je meer over de officiële toelatingseisen mbo.

 

Terug naar boven