BPV-discriminatie stickeractie

Hai, zojuist heb je de QR-code van een van onze stickers gescand. Wij hopen je met deze pagina verder te helpen met de reden waarom je de QR-code hebt gescand. Hieronder kun je snel naar het onderdeel toe dat je aanspreekt.

Stagediscriminatie

Mocht je op zoek zijn naar meer informatie over stagediscriminatie of wil je kijken op welke manier je stagediscriminatie kunt melden. Dan kan je hier terecht. We hebben informatie voor studenten en docenten. 

BPV-meldwijzer

Wat als je als student te maken krijgt met discriminatie op je stage of tijdens het solliciteren naar een stageplaats? Met behulp van de BPV-meldwijzer weet je wat je kunt doen. 

Stappenplan voor de docent

Wat te doen, als docent, bij signalen over stagediscriminatie? In dit stappenplan leggen we uit welke stappen je kunt ondernemen bij een melding over stagediscriminatie. 

BPV-tipkaart inclusief werven en selecteren

Wat zijn de voordelen van inclusief werven en selecteren? Deze tipkaart is bedoeld om stagebedrijven en praktijkbegeleiders handvatten te geven voor een inclusieve werkving en selectie van stagiairs. 

ROC Nijmegen en diversiteit en inclusie

Hoe kijkt ROC Nijmegen naar diversiteit en inclusie? En bij wie kun je terecht als je te maken hebt met een onveilige situatie op school. 

Onze organisatie

Wat gebeurt er binnen ROC Nijmegen op het gebied van diversiteit en inclusie? 

Onze vertrouwenspersonen

Wil jij je verhaal kwijt aan iemand met geheimhoudingsplicht, dat kan bij onze vertrouwenspersonen. 

Student? Doe mee met een onderzoek!

Naar de vragenlijst

Verdieping voor jezelf

Hoe kun je je verder verdiepen in het onderwerp diversiteit en inclusie? We delen hieronder een aantal bronnen dat een goed startpunt is voor je zoektocht naar meer kennis. 

Jouw verborgen voorkeur

Met deze test kom je te weten wat jouw verborgen voorkeuren zijn. De test onderzoekt of het voor jouw brein makkelijker is om positieve eigenschappen aan een lichte huidskleur te koppelen dan aan een donkere huidskleur, en andersom. De test duurt maar tien minuten. Dus zeker even doen!

Artikelen over diversiteit en inclusie

Je inlezen in dit onderwerp is het begin om een goede bondgenoot te kunnen zijn. Maar waar moet je beginnen met lezen? Er is een website gemaakt die precies daar antwoord op geeft. 

Onderwijs en discriminatie

Ook voor het onderwijs zijn diverse bronnen beschikbaar die je kunnen helpen bij inclusiever maken van het onderwijs. 

Kennispunt van de MBO Raad

Het kennispunt om samen te werken aan het vergroten van kansengelijkheid.

Stichting School en Veiligheid

Uitgebreide kennisbank over discriminatie op school.