Verpleging & verzorging

Verpleging & verzorging

Ben jij zorgzaam, snap je hoe mensen zich kunnen gedragen en kan je goed met stress omgaan? Overweeg dan een opleiding tot verzorgende of verpleegkunde. Of je nou gehandicapten, ouderen of zieken helpt: jij bent ontzettend waardevol voor hen!

Welke toekomst staat jou in de verpleging of verzorging te wachten?

Mensen helpen als ze hulp nodig hebben. Dat is en blijft de kern van werken in de verpleging en verzorging. Maar wáár je die zorg verleent en hóé je dat doet, verandert in de toekomst.

Mensen worden steeds ouder en blijven steeds langer zelfstandig wonen. Hierdoor wordt digitale thuiszorg steeds belangrijker. Innovaties zoals robots, monitoring op afstand en valdetectie maakt het in de toekomst makkelijker om ouderen in de gaten te houden. Daarnaast worden medische afspraken en wondverzorging op afstand in de toekomst de gewoonste zaak.

Baankansen in de zorgsector

Volgens onderzoek van het UWV is er een groot tekort in de zorg. Hierdoor is jouw baankans als verzorgende of verpleegkunde erg hoog. Diverse onderzoeken voorspellen bovendien dat mensen steeds ouder worden. Daarom zal er in de ouderenzorg de komende jaren veel werk bijkomen.

De verpleeg- en verzorg-opleidingen van ROC Nijmegen

Wil jij mensen ondersteunen? Volg dan een zorgopleiding bij ROC Nijmegen. Dan ondersteun je bijvoorbeeld mensen thuis of in een verzorgingshuis.

Wil je ook mensen kunnen verplegen? Als verpleegkunde werk jij straks in het ziekenhuis, een verpleeghuis of in de geestelijke gezondheidszorg.

Opleidingen in Verpleging & verzorging

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.