Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Verpleging & verzorging

Ben jij zorgzaam en snap je hoe mensen zich kunnen gedragen? Kan je goed met stress omgaan? Overweeg dan een opleiding tot verzorgende of verpleegkundige. Of je nou gehandicapten, ouderen of zieken helpt: jij bent ontzettend waardevol!

Welke toekomst staat jou in de verpleging of verzorging te wachten?

Mensen helpen als ze hulp nodig hebben. Dat is en blijft de kern van werken in de verpleging en verzorging. Maar wáár je die zorg verleent en hóé je dat doet, verandert in de toekomst.

Mensen worden steeds ouder en blijven steeds langer zelfstandig wonen. Hierdoor wordt digitale thuiszorg steeds belangrijker. Innovaties zoals robots, monitoring op afstand en valdetectie bijvoorbeeld. Deze maken het in de toekomst makkelijker om ouderen in de gaten te houden. Daarnaast worden medische afspraken en wondverzorging op afstand de gewoonste zaak.

Baankansen als verpleegkundige of verzorgende

Volgens onderzoek van het UWV is er een groot tekort in de zorg. Hierdoor is jouw baankans als verzorgende of verpleegkundige erg hoog. Verschillende onderzoeken voorspellen bovendien dat mensen steeds ouder worden. Daarom zal er in de ouderenzorg de komende jaren veel werk bijkomen.

De opleidingen verpleging en verzorging bij ROC Nijmegen

Wil jij mensen ondersteunen en verzorgen? En je inleven in oudere, chronisch zieke of gehandicapte mensen? Volg dan een van de Zorg-opleidingen bij ROC Nijmegen.

Wil je ook mensen kunnen verplegen? Dan kies je voor een zorg-opleiding tot verpleegkundige. Je ondersteunt artsen bij hun behandelende taken en bent onmisbaar voor de patiënten.

Bekijk de verschillende opleidingen en niveaus hieronder.

Opleidingen in Verpleging & verzorging

Terug naar boven