Werktuigbouw & Elektrotechniek

Werktuigbouw & Elektrotechniek

Werktuigbouw & Elektrotechniek is de motor van de techniek: als ingenieur zorg je er namelijk voor dat producten, machines en productieprocessen goed werken. Wil je een duurzame wasstraat ontwerpen? Technische hulpmiddelen voor de thuiszorg ontwikkelen? Meedenken over de inzet van robots in een kledingmagazijn? Een opleiding in de Werktuigbouw & Elektrotechniek biedt jou heel veel kansen!

Trends en toekomst voor Werktuigbouw & Elektrotechniek

Ontwikkelingen in de techniek gaan snel. We zitten nu midden in de overgang van handmatige en semi-geautomatiseerde industrie naar de ‘4.0 Industrie’. Wat betekent dat voor jou?

In de toekomst zijn steeds meer technische installaties continu verbonden met het internet. Dankzij dit ‘Internet of Things’ (IoT) krijg je toegang tot ontzettend veel product- en gebruikersgegevens (big data). Deze data helpen je om productieprocessen en producten te verbeteren en duurzamer te maken. Ook krijg je vaker hulp van 3D-printers en robots bij het ontwerpen en onderhouden van installaties.

Baankansen in de Werktuigbouw & Elektrotechniek

Met een mbo-diploma Werktuigbouw & Elektrotechniek heb je de juiste skills om deze technische wereld te veroveren. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voorspelt hele goede baankansen, zowel landelijk als in de regio Nijmegen. 

Opleidingen in Werktuigbouw & Elektrotechniek

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.

Houd me op de hoogte