Engineering

Engineering

Engineering is de motor van de techniek: als ingenieur zorg je er namelijk voor dat producten, machines en productieprocessen goed werken. Wil je een duurzame wasstraat ontwerpen? Technische hulpmiddelen voor de thuiszorg ontwikkelen? Meedenken over de inzet van robots in een kledingmagazijn? Een Engineering-opleiding geeft jou heel veel kansen!

Trends en toekomst voor Engineering

Ontwikkelingen in de techniek gaan snel. We zitten nu midden in de overgang van handmatige en semi-geautomatiseerde industrie naar de ‘4.0 Industrie’. Wat betekent dat voor jou?

In de toekomst zijn steeds meer technische installaties continu verbonden met het internet. Dankzij dit ‘Internet of Things’ (IoT) krijg je toegang tot ontzettend veel product- en gebruikersgegevens (big data). Deze data helpen je om productieprocessen en producten te verbeteren en duurzamer te maken. Ook krijg je vaker hulp van 3D-printers en robots bij het ontwerpen en onderhouden van installaties.

Baankansen in de Engineering

Met een mbo-diploma Engineering heb je de juiste skills om deze technische wereld te veroveren. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voorspelt hele goede baankansen, zowel landelijk als in de regio Nijmegen.

Welke richting past bij jou?

De Engineering-opleidingen van ROC Nijmegen zijn onmisbaar in verschillende vakgebieden. Daarom hebben we ook verschillende opleidingen, zoals Engineering elektrotechniek en Engineering werktuigbouwkunde / energietechniek.

Ben je creatief en wil je samen met de High Tech Industrie in Nijmegen aan opdrachten in nanotechnologie, robotica  of biotechnologie werken? Check dan onze nieuwe niveau 4-opleiding Creatieve technologie.

Opleidingen in Engineering

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.