Transport & Logistiek

Transport & Logistiek

Ben jij reislustig en een goede planner? Dan is een baan in de transport wel iets voor jou. Of heb je liever een baan in de logistiek, zodat jouw goederen soepel van A naar B komen? Of je nou op de weg, in de lucht of achter een bureau zit: jij zorgt ervoor dat jouw goederen of jouw mensen op tijd en veilig aankomen!

Welke toekomst staat jou in de transport en logistiek te wachten?

Duurzaamheid gaat een grote rol spelen om de CO2-uitstoot in de transport te verlagen. Vrachtwagens en vliegtuigen op elektriciteit of waterstof zijn in de toekomst net zo ‘gewoon’ als elektrische auto’s nu.

Technologische ontwikkeling zoals robotica maken het mogelijk om je vrachtwagen met een joystick aan te sturen. En wellicht zijn er over een tijdje zelfs zelfrijdende vrachtwagens!

Op het vliegveld zien we trends als gezichtsherkenning, om reizigers sneller en veilig in kunnen checken. En Artificial Intelligence, om vluchten veel sneller te kunnen omboeken.

Technologische ontwikkelingen zoals 5G en slimme apparaten veranderen logistieke processen dus in hoog tempo. In de toekomst kan elke organisatie en elke persoon goederen bij de consument (laten) leveren. Dat betekent dat jouw magazijn misschien wel door 50 verschillende klanten wordt gebruikt! En in dat magazijn zul je steeds vaker robots als collega’s tegenkomen!

Baankansen in de transport en logistiek

Het verschilt per niveau hoe groot je kans op een baan is. Uit onderzoek van Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) blijkt dat hoe meer uitvoerende taken je hebt, hoe groter de kans op werk is.

De kans op een baan op de weg is redelijk groot volgens de Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Omdat veel mensen de komende jaren met pensioen gaan, is de vraag naar onder meer vrachtwagenchauffeurs erg hoog.

Waar kan je gaan werken?

Bijvoorbeeld bij een magazijn of distributiecentrum bij bedrijven op het gebied van groothandel, transport, logistiek, distributie of productie. Liever in de lucht? Denk dan aan luchtvaartmaatschappijen en pakketbedrijven. En vergeet ook een (eigen) transportonderneming, een eigen vervoerder of ander bedrijf die een transportafdeling heeft niet.

De transport en logistiek opleidingen van ROC Nijmegen

Je kunt op verschillende niveaus een logistieke opleiding volgen. Op niveau 1 of 2 kun je bijvoorbeeld Assistent logistiek of Logistiek medewerker worden. Wil je extra verantwoordelijkheid? Volg dan een mbo 3- of 4-opleiding tot teamleider, supervisor of manager.

Zit je graag op de weg? Volg dan de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Bewaar jij liever het overzicht van meerdere vrachtwagens tegelijk? Dan is Planner wegtransport de juiste keuze voor jou.

Wil je steward(ess), balie- of cabinemedewerker worden? Schrijf je dan in voor de opleiding Luchtvaartdienstverlener. Dan zorg jij dat alles in de lucht soepel verloopt.

Bekijk de verschillende richtingen en bijbehorende opleidingen hieronder!

Opleidingen in Transport & Logistiek

Open dagen

Terug naar boven