Facilitaire dienstverlening

Facilitaire dienstverlening

Binnen elke organsiatie is een goede facilitaire dienstverlener onmisbaar. Dit kan bijvoorbeeld bij een kantoor, ziekenhuis, school, congres- of evenementencentrum of theater zijn. Je zorgt namelijk dat alle ‘faciliteiten’ op het werk goed geregeld zijn. Zowel voor als achter de schermen. Zodat jouw collega’s zich er thuis voelen en hun werk goed kunnen doen en gasten zich thuis voelen. Hierbij staat 'hospitality' hoog in het vaandel. Ben jij een kei in overzicht houden en dingen regelen? En praat je makkelijk met iedereen, van de koffieleverancier tot de directeur? Dan is de facilitaire afdeling jouw ideale afwisselende werkplek!

Welke facilitaire opleidingen past bij jou?

Er zijn drie verschillende niveaus binnen de facilitaire opleidingen.

In de niveau 2-opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening maak je kennis met drie richtingen binnen dienstverlening. Na het eerste jaar bepaal je of je verder gaat in de Facilitaire dienstverlening, of dat je Zorg & Welzijn of Sport & Recreatie toch leuker vindt.

Je kunt hierna doorgroeien naar een Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening. Deze niveau 3-opleiding maakt je breed inzetbaar binnen de verschillende werkvelden.

Heb je leidinggevende ambities? Zodat je over een paar jaar facilitair manager kan worden? Check dan de of niveau 4-opleiding Facilitair Leidinggevende jouw favoriet is. Of zie het als de ideale opstap om naar het hbo te gaan en daar bijvoorbeeld Facility Management te gaan studeren.

Zonder jou geen koffie, geen schoonmaak en geen veilige werkplekken. Dus reken maar dat jij een geliefde collega wordt als facilitair medewerker! Ben je goed in organiseren, werk je graag met mensen en zorg jij dat alles op rolletjes loopt? Dan is de richting Facilitaire dienstverlening echt iets voor jou!

De toekomst van de Facilitaire dienstverlening

Als facilitair dienstverlener ben jij de spin in het web van jouw organisatie. Je hebt contact met allerlei partijen die zorgen dat een bedrijf goed draait. En dat al je collega’s een fijne werkomgeving hebben.

Die fijne werkplek wordt in de toekomst een steeds belangrijkere arbeidsvoorwaarde. Kantoren en fabrieken veranderen van de plek waar we werken, in de plek waar we ons thuisvoelen. Duurzaamheid van de kantine, de schoonmaak en de materialen die jullie gebruiken, wordt daarbij steeds belangrijker. Als facilitair dienstverlener speelt jij dus een grote rol om organisaties duurzamer te maken.

Baankansen als facilitair dienstverlener

Ben je servicegericht, organisatorisch sterk en ben je flexibel inzetbaar? Dan heb je een goede kans op een baan als facilitair dienstverlener.

De facilitaire mbo-opleidingen van ROC Nijmegen

Zet jij je graag breed in binnen een organisatie? En houd je van plannen en organiseren? Bekijk dan de opleiding Allround medewerker facilitaire dienstverlening.

Of vind je het leuk om leiding te geven en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt? Bekijk dan de niveau 4-opleiding Facilitair leidinggevende.

Opleidingen in Facilitaire dienstverlening