Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Wi-Fi (eduroam) instellen

Ben je student of medewerker van ROC Nijmegen? Dan kun je veilig op internet via eduroam. Hier vind je de instructies voor het verbinden van je apparaat met Wi-Fi (eduroam).

Smartphone of tablet (Android/iOS)

1. Installeer de app 'geteduroam' van SURF Coorperative vanuit de Play Store of App Store.
  2. Open de 'geteduroam' app.
  3. Zoek naar de organisatie 'ROC Nijmegen', selecteer deze en tik op 'Volgende'.
  4. Vul als gebruikersnaam je studentnummer gevolgd door @student.roc-nijmegen.nl in (voorbeeld: 12345678@student.roc-nijmegen.nl).
    Ben je een medewerker? Vul dan als gebruikersnaam <inlognaam>@roc-nijmegen.nl in (voorbeeld: ppuk@roc-nijmegen.nl).
  5. Vul je wachtwoord in.
  6. Tik op 'Verbind met netwerk'.

Heb je na het instellen van Wi-Fi je wachtwoord gewijzigd? Voer dan de stappen 2 t/m 6 opnieuw uit om het wachtwoord voor eduroam aan te passen.

Laptop (Windows/MacOS)

1. Maak verbinding met het draadloze netwerk 'eduroam'.
  2. Vul als gebruikersnaam je studentnummer gevolgd door @student.roc-nijmegen.nl in (voorbeeld: 12345678@student.roc-nijmegen.nl).
    Ben je een medewerker? Vul dan als gebruikersnaam <inlognaam>@roc-nijmegen.nl in (voorbeeld: ppuk@roc-nijmegen.nl).
  3. Vul je wachtwoord in.
  4. Klik op ‘Verbinden’.

Heb je na het instellen van Wi-Fi je wachtwoord gewijzigd? Klik in Windows met de rechtermuisknop op eduroam, kies voor ‘Netwerk vergeten’ en voer bovenstaande stappen opnieuw uit. Op MacOS is het mogelijk om eduroam via de Netwerkvoorkeuren te verwijderen.

Extra instellingen
Gebruik onderstaande instellingen indien tijdens het verbinden daarom gevraagd wordt:

Hulp nodig?

Voor vragen kun je terecht bij Het Servicepunt.

Het Servicepunt
Terug naar boven