Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Juliette ging van mbo naar hbo

Na het mbo een Associate Degree halen op het hbo

Juliette: 'Na de mbo-opleiding toerisme bij ROC Nijmegen was ik nog niet uitgeleerd en ik besloot de mbo-opleiding tot managementassistent te gaan volgen. Ik mocht instromen in het tweede leerjaar en tijdens mijn stages kwam ik erachter dat ik werken als managementassistent heel erg leuk vond. Mijn vriendinnen gingen allemaal kijken naar hbo-studies maar ik twijfelde of dat wel was wat ik wilde, uiteindelijk ben ik me toch gaan verdiepen in een hbo-opleiding.

Ik kwam bij Avans Deeltijd terecht en de hbo-opleiding Communicatie sprak mij heel erg aan. Uiteindelijk heb ik besloten om werken en leren te combineren, zodat ik wat ik leer op school gelijk kan toepassen in de praktijk. Ik ben heel erg blij met deze keuze en ik heb nog elke dag profijt van de vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens mijn mbo-opleidingen niveau 3 en 4.  

Een Associate Degree is een twee-jarige graad in het hbo

Door een deeltijdstudie bij Avans Hogeschool te volgen kun je binnen twee jaar je Associate Degree halen en met dit diploma kun je meteen het werkveld in. Ik heb vorige week mijn Associate Degree mogen ondertekenen en momenteel zit ik in het derde leerjaar van de hbo-bachelor. Door het vinden van een goede balans tussen mijn werk als marketing en communicatiemedewerker, de studie en mijn privéleven heb ik besloten om toch voor een Bachelordiploma te gaan en nog twee jaar door te leren. Begonnen met een niveau 3 opleiding en uiteindelijk tóch een hbo-diploma op zak, het is allemaal mogelijk! 

Werken en leren is voor mij de perfecte combinatie, doordat ik tijdens mijn mbo-opleidingen geleerd heb om planmatig en gestructureerd te werk te gaan. Ik heb ervaren dat een mbo-opleiding de perfecte basis is voor een hbo-opleiding.' 

Meer weten over doorstuderen?

Lees hoe je je al tijdens je mbo-opleiding kunt voorbereiden op doorstromen naar een Associate Degree of hbo-bachelor.

Terug naar boven