Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

Gasten ontvangen en in de watten leggen: dat is de kern van werken in de sector Toerisme & Recreatie. Wáár je dat doet, heb je met onze mbo-opleidingen zelf in de hand. Als stewardess in een Airbus A380, als receptionist in een hotel op Curaçao of als activiteitenbegeleider in een klimpark in Arnhem.
Zolang jij niet bang bent voor een beetje avontuur en afwisselende werktijden, is werken in deze sector een belevenis! Ready for take-off? 

Onze mbo-opleidingen binnen Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

Ben je een echte travelfan, maar weet je nog niet precies wat je wilt studeren? Onze mbo-opleidingen Toerisme beginnen met een basisjaar, waarin je kennismaakt met drie beroepsrichtingen: ‘Hotelreceptie, ‘Vakantiereizen verkopen’ en ‘Luchtvaart’. Aan het eind van het eerste jaar kies je voor de richting ‘Travel & Hospitality’ of ‘Luchtvaartdienstlening’. Start je op niveau 3 dan begin je meteen vanaf het eerste jaar met de richting ‘Travel & Hospitality’.

Toerisme, Luchtvaart & Recreatie studeren bij ROC Nijmegen

De wereld van toerisme, luchtvaart en recreatie is groot en kleurrijk. Van het regelen van een zakenreis naar New York tot het verzorgen van een animatieprogramma op een camping in Zeeland of het ontvangen van gasten aan de balie van een hotel, vakantiepark of camping: overal zijn professionals nodig om het de gasten naar hun zin te maken.
Krijg jij er energie van om mensen een wereldtijd te geven? Dan is een opleiding in Toerisme, Luchtvaart & Recreatie echt iets voor jou!

Welke toekomst staat jou na je opleiding te wachten?

Duurzaamheid, vergrijzing en de deeleconomie: drie totaal verschillende trends die deze sector gaan veranderen.

Wat jij daarvan gaat merken? Jouw klanten kiezen wellicht veel vaker voor de trein dan voor het vliegtuig. Aan jouw sportieve evenementen doen veel meer ouderen mee. En misschien reizen we straks wel in Uber-bussen!

Baankansen

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor vrijwel alle branches, dus ook voor de reis- als de evenementenbranche. Op zeer korte termijn zijn je kansen op een baan daardoor onzeker, maar die vergroten weer snel als we weer ‘normaal’ kunnen bewegen. Reizen blijft voor veel mensen heel belangrijk. En de toeristenbranche heeft altijd behoefte aan gastvrije, innovatieve mensen die niet bang zijn voor verandering.

De opleidingen Toerisme, Luchtvaart & Recreatie van ROC Nijmegen

Spreek jij alle talen en voelen mensen zich bij jou snel thuis? Dan is de opleiding Luchtvaartdienstverlening of Zelfstandig medewerker Travel en hospitality echt wat voor jou. Liever een team van hospitality-toppers aansturen? Volg dan de opleiding Leidinggevende travel & hospitality.

Opleidingen in Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

Open dagen

Terug naar boven