Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

Gasten ontvangen en in de watten leggen: dat is de kern van werken in de sector Toerisme & Recreatie. Wáár je dat doet, heb je met onze mbo-opleidingen zelf in de hand. Als stewardess in een Airbus A380, als receptionist in een hotel op Curaçao of als activiteitenbegeleider in een klimpark in Nijmegen. Zolang jij niet bang bent voor een beetje avontuur en afwisselende werktijden, is werken in deze sector een belevenis! Ready for take-off?

Trends en toekomst van Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

Duurzaamheid, vergrijzing en de deeleconomie: drie totaal verschillende trends die deze sector gaan veranderen.

Wat jij daarvan gaat merken? Jouw klanten kiezen wellicht veel vaker voor de trein dan voor het vliegtuig. Aan jouw sportieve evenementen doen veel meer ouderen mee. En misschien reizen we straks wel in Uber-bussen!

Baankansen in Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

Reizen is voor veel mensen heel belangrijk. En de toeristenbranche heeft altijd behoefte aan gastvrije, innovatieve mensen die niet bang zijn voor verandering.

De opleidingen Toerisme, Luchtvaart & Recreatie bij ROC Nijmegen

Ben je een echte travelfan, maar weet je nog niet precies wat je wilt studeren? Onze mbo-opleidingen Toerisme beginnen met een basisjaar, waarin je kennismaakt met drie beroepsrichtingen: ‘Hotelreceptie, ‘Vakantiereizen verkopen’ en ‘Luchtvaart’. Aan het eind van het eerste jaar kies je voor de richting ‘Travel & Hospitality’ of ‘Luchtvaartdienstlening’. Start je op niveau 3 dan begin je meteen vanaf het eerste jaar met de richting ‘Travel & Hospitality’.

Opleidingen in Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

Terug naar boven