Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Even voorstellen: Marloes Steeg

Jezelf je leven lang ontwikkelen is steeds belangrijker. Het volgen van één of meerdere vakken via het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) kan daarbij helpen. Als je als tandartsassistent bijvoorbeeld hbo-tandheelkunde wil volgen, heb je het vak biologie op havo-niveau nodig. Dat kun je bij ons volgen. Ik ben jouw aanspreekpunt voor alle vragen over vavo. Ik kijk graag samen met jou hoe het vavo jou of je werknemer kan helpen. 

Wie is Marloes?

Al negen jaar werk ik met plezier bij het ROC als docent van economische vakken en als mentor. Het afgelopen jaar is daar de rol als relatiebeheerder bijgekomen. Dit betekent dat ik bijdraag aan de ontwikkeling van het vavo en contactpersoon ben. Ik ben leergierig en sta open voor uitdagingen. Niet alleen op het werk, maar ook in sport: ik zwem, loop hard en doe aan bootcampen.  

Wat is het vavo?

Bij het vavo kun je certificaten of een diploma voor mavo, havo of vwo halen. Je volgt een compleet vakkenpakket of alleen de vakken die je nodig hebt. Bijvoorbeeld voor je vervolgopleiding. 

Vakken op meerdere niveaus volgen? Dat kan ook. Het voordeel van het vavo is dat je alleen het vak of de vakken hoeft te volgen, die je eerder niet gehaald of gevolgd hebt. Eerder behaalde en geregistreerde eindcijfers neem je mee. 

“Ik vind het leuk dat ik mijn leerlingen kansen bied. Het is voor mij een mooie uitdaging om ze in één jaar het vak economie bij te brengen.”  

Blijven ontwikkelen

Het vavo staat niet stil en daar werk ik aan mee. Zo is het belangrijk dat het onderwijs aansluit op de arbeidsmarkt. Daarin blijven we vernieuwen. Dit doe ik door intern contact te houden met andere relatiebeheerders van ROC Nijmegen. Extern ben ik verbonden met gemeenten en het leerwerkloket. 

Door te weten wat er speelt, kunnen we het onderwijs aanpassen. Ik luister ook naar de leerlingen. Aan studenten van het vak biologie heb ik bijvoorbeeld recent gevraagd naar hun tips en tops van het vak. Die input neem ik mee naar volgend jaar. 

Ik kan je helpen met vragen over: 

Maatwerk voor jouw bedrijf ? Ik help graag!

Flexibel opleidingsaanbod: Incompany mogelijkheden, maar ook in de avonden en weekenden . Ik maak graag een passend voorstel voor jouw organisatie .

Terug naar boven