Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Techniek & Mechatronica

Maak de toekomst!

Ultramoderne, elektrische voertuigen bouwen, datamodellen voor zware industrie ontwikkelen om deze te verduurzamen of elektrisch gestuurde protheses ontwikkelen om het leven van mensen te verbeteren? Jij maakt straks de toekomst!   

Vijf redenen om voor Techniek & Mechatronica te kiezen

 1. Jouw perfecte technische uitdaging

  Je volgt een moderne opleiding waarin je kunt kiezen voor een brede richting, zoals creatieve technologie, of specialistische richting, zoals mechatronica. De bredere opleiding stoomt je klaar tot een zelfdenkende, creatieve techneut die overal terecht kan, van designbureau tot prothesefabrikant. Volg je een specialistische richting? Dan leer je alle kneepjes van de mechatronica, metaaltechniek of werktuigbouw en elektrotechniek.

 2. Jouw technisch talent ontdekken in het Talentlab

  Alle richtingen hebben toegang tot het pas geopende Talentlab waar je met medestudenten oplossingen bedenkt voor complexe opdrachten vanuit bijvoorbeeld de gemeente of een bedrijf. Zo kun je jezelf extra uitdagen. Je leert dus zowel theorie als praktijk. In het geval van de opleiding Creatieve technologie ben je zelfs alleen maar met praktijkopdrachten bezig. Zo leer je door te doen.

 3. Succesvol technisch medewerker zijn

  Kennis is één ding, vaardigheden heb je nodig om een succesvolle werknemer en collega te kunnen zijn. Hiervoor is veel aandacht binnen onze opleidingen. Samenwerken is ontzettend belangrijk, dus maak je groepsopdrachten. Hierdoor leer je goed communiceren, onderhandelen en overtuigen. Dankzij deze vaardigheden is het makkelijker om straks in het echt aan de slag te gaan.

 4. Bijdragen aan een betere wereld

  Misschien had je er nog niet aan gedacht, maar dankzij technologische ontwikkelingen, wordt de aarde een veiligere en schonere plek. Voor jouzelf en toekomstige generaties. Het is toch gaaf om daar een bijdrage aan te leveren?

 5. De Techniek & Mechatronica bieden veel baankansen

  Of je nu kiest voor metaalbewerking of engineering, creatieve technologie of mechatronica, jij bent straks verzekerd van werk. De wereld draait meer en meer om (digitale) technieken voor het maken, onderhouden en verbeteren van productieprocessen, machines en hulpmiddelen. Met één van onze opleidingen ben jij klaar om die uitdaging aan te gaan!

Heb jij het in je om creatief te werken met oude én nieuwe technieken, en ben je een echte doener die denkt in oplossingen? Dan is één van onze opleidingen in de techniek en mechatronica iets voor jou. Door een combinatie van theorie en praktijkleren, doe je kennis op van nu en pas je die gelijk toe. Daardoor ben je straks een gewilde werknemer, want er is veel vraag naar technische vakmensen die op de hoogte zijn van de nieuwste mogelijkheden. 

Onze richtingen binnen de Techniek en Mechatronica op een rij

Terug naar boven