Cas Spijkers Academie voor Culinair Toptalent

ROC Nijmegen verzorgt een topopleiding voor culinair toptalent. Deze opleiding is vernoemd naar één van Nederlands bekendste koks: Cas Spijkers. Cas Spijkers heeft zich tot zijn overlijden, eind oktober 2011, intensief met ''zijn'' opleiding bemoeid. De Cas Spijkers Academie zal zijn kookkunst levend houden en uit blijven dragen. In de geest van Cas daagt de Cas Spijkers Academie koks uit tot het uiterste te gaan om een culinair topniveau te bereiken.

Je krijgt er les van toppers in het culinaire vak. Zo is Jonnie Boer van sterrenrestaurant De Librije als inspirator verbonden aan de Cas Spijkers Academie. Het team van De Librije geeft masterclasses aan studenten van de opleiding.

Opleiding

De opleiding Gespecialiseerd Kok aan de Cas Spijkers Academie kun je volgen op niveau 4.

De opleiding levert je een officieel door het Ministerie van OC&W erkend diploma op. Als je het volledige traject doorlopen hebt, mag je je met recht een allround restaurant kok noemen. Naast het genoemde diploma krijg je een specifiek diploma van de Cas Spijkers Academie voor Culinair Toptalent uitgereikt.

Is deze opleiding voor iedereen?

Een opleiding aan de Cas Spijkers Academie is niet voor iedereen weggelegd. Stel jezelf de volgende vragen als je belangstelling hebt:

  • Als je in een restaurant komt, loop je dan direct op 'het licht' van de keuken af?
  • Sta je thuis met regelmaat achter de 'kachel'?
  • Puilt je kast uit van kookboeken en recepten?
  • Heb je wel eens blaren op je handen gehad 'in the heat of the moment'?
  • Droom je van het presteren in een team als onderdeel van de 'witte brigade'?

Alleen met een volmondig "ja" op deze vragen maak je kans om student te worden aan de Cas Spijkers Academie.

Casting

Na aanmelding doe je een casting. Tijdens de casting kijkt een jury wat voor iemand jij bent en of je voldoende talent, motivatie en basisvaardigheden hebt om een topkok te worden.

Beroepspraktijkvorming

De opleiding aan de Cas Spijkers Academie is een BBL-opleiding.Dit betekent dat je een baan aanneemt als leerling in de keuken bij een erkend leerbedrijf en een dag per week op de Academie bent om zowel theoretisch als praktisch het vak te leren. Het is de bedoeling dat je zelf een leerbedrijf zoekt. De meeste van onze studenten werken in bedrijven hoog in de markt. Sommigen werken zelfs in sterrenzaken. Dat is niet verplicht. We adviseren je een bewuste keus te maken voor het bedrijf waar je gaat werken.

Studiekosten

Studeren aan de Cas Spijkers Academie voor Culinair Toptalent brengt extra kosten met zich mee. Meer over kosten? Bekijk de opleidingspagina Gespecialiseerd Kok (Cas Spijkers Academie).

Meer weten?

Opleiding bekijken

Heb je vragen over de Cas Spijkers Academie neem dan gerust contact met ons op.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten