Numerus fixus

Voor schooljaar 2017-2018 heeft ROC Nijmegen de numerus fixus-opleidingen bepaald. Numerus fixus staat voor het beperken van het aantal opleidingsplaatsen. Het gaat om opleidingen waarvoor we meer aanmeldingen krijgen dan er stageplaatsen zijn. Tevens kunnen contractafspraken met werkgevers verplichten tot numerus fixus. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Defensie en de opleidingen Veiligheid en Vakmanschap.

In 2017-2018 is er een beperkt aantal opleidingsplaatsen, numerus fixus, voor de opleidingen:

Loting

Voor 2017-2018 gaat ROC Nijmegen bij de numerus fixus opleidingen werken met loting. Het gaat om de opleidingen:

De loting geldt niet voor de Veiligheid en Vakmanschap-opleidingen. Defensie verzorgt de aanmelding en toelating van studenten in samenwerking met ROC Nijmegen.

Bij de loting hanteren we verschillende groepen, zogenaamde lotingsklassen. In lotingsklasse A (schoolverlaters VMBO uit de regio) worden de meeste plekken gereserveerd, daarna volgen de andere lotingsklassen.

Regio-indeling

De meeste opleidingsplaatsen zijn beschikbaar voor aanmelders met een diploma van het vmbo of havo uit de regio Nijmegen of Noordoost Brabant en Noord Limburg. Dit noemen we lotingsklasse A. De regio-indeling met gemeenten voor deze klasse is als volgt:

Regio Nijmegen en omstreken

Berg en Dal, Beuningen, Druten, Grave, Heumen, Lingewaard, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe en Wijchen

Regio’s Noordoost Brabant en Noord Limburg

  • Noordoost Brabant: ’s-Hertogenbosch, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Haaren, Landerd, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel en Vught
  • Regio Noord Limburg: Beesel, Gennep, Peel en Maas, Venray, Bergen (L), Horst aan de Maas en Venlo

Planning loting

Voor alle numerus fixus is er in de week van 16 tot en met 20 januari geloot. Alle aangemelde studenten hebben inmiddels per e-mail bericht gekregen over de loting. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor leerjaar 1 BOL van de numerus fixus-opleidingen. Je kunt je nog wel aanmelden om te starten in leerjaar 2 mits je vooropleiding dit toelaat. Lees voor meer informatie hierover bij de opleiding op de website. Voor de opleiding Tandartsassistent worden aanmeldingen niet meer in behandeling genomen.

Ben je niet ingeloot en is er dus voor jou geen opleidingsplaats in de opleiding van je eerste keuze? Dan nemen we direct contact met je op en begeleiden we je naar een passende andere opleiding. Hiervoor krijg je een adviesgesprek.

Als je wel bent ingeloot dan krijg je uiteraard ook bericht en een uitnodiging voor een gesprek.

Nogmaals: De loting geldt niet voor de VeVa-opleidingen, aangezien daar Defensie de aanmelding en toelating verzorgt in samenwerking met ROC Nijmegen.

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten