Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Informatie voor stagebedrijven

Beroepspraktijkvorming (stage)

Stage noemen we Beroepspraktijkvorming, kortweg BPV. Het opdoen van praktijkervaring is van essentieel belang voor een mbo-opleiding. Daarom is hulp van jouw bedrijf welkom en onmisbaar.

Wil jij ook erkend leerbedrijf worden?

Voordat jouw bedrijf onze studenten officieel mag begeleiden zijn er een paar stappen die we moeten nemen.

Meer over leerbedrijf worden

Werken met OnStage

Tijdens de stage werk je intensief samen met ROC Nijmegen. Om de samenwerking makkelijker te maken gebruik je OnStage.

Meer over OnStage

Wat is BPV?

De beroepspraktijk, het werkveld waarvoor we opleiden, is het uitgangspunt voor het leerproces van onze studenten. Onze opleidingen zijn gericht op het realiseren van een voortdurende wisselwerking tussen leren en werken. Het bedrijfsleven betrekken we intensief bij het vormgeven van ons onderwijs. Stage of Beroepspraktijkvorming (BPV) is dan ook een belangrijk onderdeel van elke beroepsopleiding. Tijdens de BPV leren studenten in de praktijk wat er allemaal bij het beroep komt kijken. Gedurende een stage komt een student van alles te weten over de beroepspraktijk, maar ook over zichzelf.

Organisatie van de BPV

De organisatie van de BPV kan per opleiding verschillen. Dit hangt af van hoe het onderwijsprogramma is opgebouwd en uitgewerkt. In de voorbereiding van de beroepspraktijkvorming worden afspraken gemaakt over de begeleiding en de inhoud van de BPV van de student door opleiding en leerbedrijf. Er wordt een Beroepspraktijkvormingsovereenkomst gesloten en allerlei praktische zaken geregeld zoals werktijden, vergoeding en eventuele Verklaring Omtrent Gedrag. De student ontvangt een BPV-werkboek met informatie die specifiek is voor de opleiding en opdrachten die de student in de praktijk moet uitvoeren. Elke BPV wordt afgesloten met een beoordeling vanuit het leerbedrijf en vanuit het roc.

Erkenning als leerbedrijf

Een stagiair begeleiden levert jou up-to-date kennis en informatie van de opleiding. Jij draagt bij aan het opleiden van vakmensen in jouw branche en mogelijk levert het je nieuwe medewerkers op. Voordat een bedrijf een stagiair(e) officieel mag begeleiden moet het officieel erkend zijn als leerbedrijf. Heb je een stageplaats en is jouw bedrijf nog niet erkend? Neem contact met ons op. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

3 redenen om onze studenten aan te nemen

  1. Als erkend leerbedrijf laat je zien dat je de kwaliteit van het vakmanschap wilt garanderen en stimuleren 

  2. Je komt wellicht in aanmerking voor een subsidie!

  3. Je beschikt als bedrijf over beter opgeleid personeel

Stagepact mbo 2023-2027

Lees meer over het stagepact, hoe ROC Nijmegen zich hiervoor inzet én hoe je als stagebedrijf hieraan kunt bijdragen.

Meer over het stagepact
Terug naar boven