Vignet Gezonde School

We zijn er trots op dat we als eerste mbo-school voor drie van onze locaties het themacertificaat Bewegen en Sport van het vignet Gezonde School hebben gekregen. En onze locatie in Boxmeer het themacertificaat Psychosociaal Welbevinden. Hoe geweldig is dat! 

Wat is de Gezonde School?

De Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk. Scholen worden gestimuleerd zich in te zetten voor een gezonde levensstijl. Bijvoorbeeld door te zorgen voor gezonde voeding in de kantine of het organiseren van beweeg- en sportactiviteiten. Het vignet is een erkenning voor scholen, zoals de onze, die zich inzetten voor het verbeteren van de gezondheid van studenten en medewerkers.  

Meer weten over de Gezonde School

De Gezonde School en ROC Nijmegen

Wij stimuleren een gezonde leefstijl. Dat is niet alleen goed voor de schoolprestaties. Een gezonde leefstijl geeft ook een goede start aan het werkende leven. 

Themacertificaat Bewegen en Sport

Bewegen verbetert de sfeer en je zit er beter door in je vel. Het is bewezen dat beweging studieprestaties verbetert. En op de lange termijn draagt beweging bij aan je kwaliteit van leven. 

Themacertificaat Psychosociaal Welbevinden 

Onze locatie in Boxmeer zorgt voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige en sfeervolle schoolomgeving en een goed leerklimaat. Het themacertificaat Psychosociaal Welbevinden dat de Maasvallei ontving onderstreept dat. 

Vijf verschillende thema's

Elke mbo-opleiding kan per locatie voor vijf thema’s een vignet aanvragen:

  • voeding
  • bewegen en sport
  • roken, alcohol, drugs en gehoorschade
  • relaties en seksualiteit
  • welbevinden en sociale veiligheid

Partners

De samenwerkingspartners van vignet Gezonde School zijn: Voedingscentrum, NISB, VeiligheidNL, Trimbos-instituut, Rutgers WPF, Pharos, Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, KVLO, MBO Raad, NOC*NSF, Ivoren Kruis, Nationale Hoorstichting, Longfonds, Soa Aids Nederland, RIVM/CGL, regionale GGD'en en GGD Nederland.