ROC Nijmegen, een gezonde school

Wij stimuleren een gezonde leefstijl. Dat is niet alleen goed voor de schoolprestaties. Een gezonde leefstijl geeft ook een goede start aan het werkende leven. 

Bewegen en Sport

Bewegen zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en dat je je beter kunt concentreren. Het is bewezen dat beweging studieprestaties verbetert. Op de lange termijn draagt beweging bij aan je kwaliteit van leven. 

Psychosociaal Welbevinden en Sociale Veiligheid

Wij stimuleren onze studenten actief en gezond bezig te zijn. We werken aan een veilige en sfeervolle schoolomgeving en een goed leerklimaat.

Al onze studenten zijn gelijkwaardig

Voor ons zijn alle studenten gelijkwaardig. Ongeacht hun geloofsovertuiging, seksuele voorkeur, genderidentiteit, achtergrond of huidskleur. We vinden het belangrijk om hier aandacht aan te besteden binnen ons onderwijs.

Wat is de Gezonde School?

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk. Het vignet is een erkenning voor scholen die zich inzetten voor het verbeteren en stimuleren van de gezondheid van studenten en medewerkers. Bijvoorbeeld door te zorgen voor gezonde voeding in de kantine, het organiseren van beweeg- en sportactiviteiten en e-bikepromotie.

Meer weten over de Gezonde School

Vijf verschillende thema's

Elke mbo-opleiding kan per locatie voor vijf thema’s een vignet aanvragen:

  • voeding
  • bewegen en sport
  • roken, alcohol, drugs en gehoorschade
  • relaties en seksualiteit
  • welbevinden en sociale veiligheid

We zijn er trots op dat we voor al onze locaties twee themacertifaten van het vignet Gezonde School hebben gekregen:

  1. Bewegen en Sport en
  2. Psychosociaal Welbevinden en Sociale Veiligheid.

Hoe geweldig is dat! 

Partners

De samenwerkingspartners van vignet Gezonde School zijn: Voedingscentrum, NISB, VeiligheidNL, Trimbos-instituut, Rutgers WPF, Pharos, Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, KVLO, MBO Raad, NOC*NSF, Ivoren Kruis, Nationale Hoorstichting, Longfonds, Soa Aids Nederland, RIVM/CGL, regionale GGD'en en GGD Nederland.