Scholing en subsidies

Hoe blijf je aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt? Meegaan met de ontwikkelingen in een beroep is belangrijk. Het volgen van een opleiding of cursus helpt hierbij. Scholing is de investering dubbel en dwars waard. Waarom, dat lees je in dit artikel. Én hoe je mogelijk een vergoeding kunt krijgen voor de kosten.

Voordelen van scholing voor werknemers en werkzoekenden

Je wilt jezelf omscholen of bijscholen? Dit zijn de pluspunten van scholing voor jou:

  • Je leert nieuwe kennis en vaardigheden.
  • Je verstevigt je positie op de arbeidsmarkt. Je komt en blijft gemakkelijker aan het werk. Je bent interessanter voor werkgevers.
  • Je kunt doorgroeien binnen je vak en het bedrijf of de organisatie waar je werkt.
  • Je kunt makkelijker meegaan met nieuwe ontwikkelingen in een vakgebied.

Scholingsmogelijkheden aanbieden? Dit zijn de voordelen voor de werkgever:

  • Goed opgeleid personeel zorgt ervoor dat je bedrijf of organisatie meer kwaliteit levert. Dat maakt je aantrekkelijker voor klanten.
  • Met vakmensen in huis ben je klaar voor de toekomst. Kennis blijft up-to-date en je kunt meegaan met nieuwe, technologische ontwikkelingen
  • Het maakt je mensen meer gemotiveerd en productiever
  • Je wordt aantrekkelijker voor nieuw personeel dat bereid is te leren en te werken binnen jouw bedrijf of organisatie
  • Scholing kan vaak op maat en (deels) op de werkvloer gevolgd worden. Zo haal je precies de juiste kennis en vaardigheden in huis die nodig zijn

Subsidies voor scholing

Scholing kost veel… toch? Dat hoeft niet zo te zijn.. Er bestaan regelingen voor financiële steun voor scholing. Onze Rijksoverheid vindt het belangrijk dat mensen aan het werk komen en blijven. De overheid biedt daarom in veel gevallen een steuntje in de rug. Voor werkgevers zijn er verschillende subsidies die ondersteunen in de kosten van scholing. 

Scholing: investeren in tijd

Jezelf of je personeel laten opleiden betekent ook dat je moet investeren in tijd. ROC Nijmegen biedt mogelijkheden voor cursussen of opleidingstrajecten op de werkplek. Voor een deel of zelfs helemaal op locatie. Plaatsnemen in de schoolbanken hoeft dus niet altijd nodig te zijn. Neem contact op met onze relatiebeheerders voor de mogelijkheden op maat.

Terug naar boven