Gelijke kansen

We vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen.  Als je wat extra hulp nodig hebt óf als je juist extra uitdaging nodig hebt.

Persoonlijke begeleiding

Heb je meer begeleiding nodig tijdens je studie? Omdat je bijvoorbeeld dyslexie of faalangst hebt. Omdat je niet lekker in je vel zit,  of omdat je door een beperking extra hulp nodig hebt. Het expertisecentrum biedt je hulp, zodat jij het maximale uit je studie kunt halen. Want samen maken we werk van jouw talent!

Extra uitdaging

Het kan ook zijn dat je juist wat extra uitdaging wilt, naast je studie. Daarin denken we ook graag met je mee. Naast het lesprogramma van de opleiding die je volgt, bieden we ook extra's aan. Hiermee werk je aan je talenten en skills. 

  • Skills heroes
    Elk jaar doen opleidingen binnen ROC Nijmegen mee aan de Skills Heroes wedstrijden. Skills heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo. Deze wedstrijden bestaan uit drie onderdelen, de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd op school en de nationale finale. Studenten krijgen hierin de kans om te laten zien hoe goed zij zijn in hun vak. In uitdagende vakwedstrijden krijgen studenten de kans om te excelleren in hun vak. Zo ontwikkelen zij hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze anderen.

    In 2023 won ROC Nijmegen maar liefst 12 medailles. Maar veel belangrijker nog was de ervaring voor studenten en begeleiders. Ze hebben ongelooflijk veel geleerd. 

  • Talentlab
    Talentlab is een plek voor álle studenten die hun talenten en skills willen ontdekken en ontwikkelen. Heb je behoefte aan deze uitdaging, dan kun je dat aangeven. Binnen Talentlab bestuderen studenten verschillende thema’s. Ze werken samen aan vragen en opdrachten. Deze vragen komen uit het werkveld of vanuit de studenten zelf. Ook is er aandacht voor het thema (sociaal) ondernemerschap, voor de studenten die een eigen bedrijf willen beginnen.
Terug naar boven