Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Diversiteit en inclusie

De vrijheid om jezelf te zijn

Dat vinden wij binnen ROC Nijmegen belangrijk. Want ons roc is een mini-maatschappij. Vanuit gezamenlijke waarden werken we aan de verschillende initiatieven die er zijn op het gebied van duurzaamheid, gezonde school, gelijke kansen, diversiteit en inclusie. Studenten en medewerkers leren wat ze nodig hebben in de wereld, op en buiten school. Binnen ROC Nijmegen bieden wij iedereen de ruimte om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.

Diversiteit

Binnen ROC Nijmegen studeren ruim 10.000 studenten en 1100 medewerkers. Allemaal mensen met hun eigen blik op de wereld en hun eigen verhaal. Die verschillen waarderen we. Want pas wanneer je jezelf bent, kun je je talenten optimaal benutten. En juist door ruimte te geven aan de ander, kan iedereen een unieke bijdrage leveren. Zo vormen we samen een sterk geheel en zorgen we ervoor dat iedereen gelijke kansen kan krijgen.

diversiteit in beeld ROC Nijmegen

Om diversiteit te stimuleren werken we bij ROC Nijmegen aan verschillende projecten. Bijvoorbeeld aan het project BPV gelijke kansen. Waarin we zichtbaar werken aan gelijke kansen voor alle studenten tijdens hun stageperiode (BPV = beroepspraktijkvorming). Daarin werken we aan het verminderen van stagediscriminatie en ondersteuning van studenten bij het (kunnen) vinden van stageplaatsen. In de burgerschapslessen is diversiteit een onderdeel van het curriculum. Bovendien werken we samen met kennispunt van de mbo raad Gelijkheid, diversiteit & inclusie. Ook zijn we partner van ieder talent telt.

Ook tekenen we elke vier jaar het convenant Schools out waarmee ROC Nijmegen, namens de mbo-scholen in Nijmegen, onderstreept om de komende vier jaar bij te dragen aan de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit.

Inclusie

Binnen ROC Nijmegen telt iedereen mee en willen we iedereen de kans geven om mee te doen. Ook als je soms wat extra ondersteuning nodig hebt.

Bij ROC Nijmegen heb je verschillende manieren van studentbegeleiding, je docent of een studieloopbaanbegeleider. Heb je aanpassingen of extra begeleiding nodig om je studie goed te kunnen volgen? Dan kun je bij het expertisecentrum terecht, zij kunnen je helpen met bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werk, passend onderwijs, trainingen en meer.

"Talent is belangrijk binnen ROC Nijmegen. Elke student en elke medewerker heeft weer andere talenten en is daarmee uniek. Juist de diversiteit aan talenten zorgt voor een krachtig en creatief samenzijn en samenwerken."

Anja Hagenaars | Onderwijsdirecteur Economie

Terug naar boven