Topkoks4Topsporters

Geplaatst op 04 december 2018

Actief in de keukenTopkoks CSA

De topsporters van de Young Talent Academy komen genieten van een heerlijk diner, maar een paar van hen gaan ook meehelpen tijdens het koken. Sybren Blok, Nederlands kampioen meerkamp bij de jeugd, Mohamed Ali, Nederlands kampioen op de 5 km en Jesper van der Wielen, meervoudig kampioen bij de jeugd op de baan en cross, gaan alle drie de handen uit de mouwen steken in de keuken. Uiteraard onder begeleiding van studenten van de Cas Spijkers Academie.

Benoeming ambassadeurs

Tijdens deze avond worden bovendien twee ambassadeurs van de Young Talent Academy benoemd: Noortje en Bregje de Brouwer. De zussen zijn meervoudig Nederlands kampioen synchroonzwemmen en hebben als grote doel om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2020. Ze ontvangen op 17 december, naast natuurlijk heerlijk eten, een certificaat en een cheque van 250 euro ter ondersteuning van hun road to Tokyo.

Beer-wine-battle

Topsporters zijn wel gewend aan wat competitie. Daar krijgen ze onder het eten dan ook mee te maken. Zij het op een andere manier dan ze gewend zijn. Tijdens het diner vindt namelijk een beer-wine-battle plaats. Deze battle is georganiseerd in samenwerking met Bierproeven.nu. Gasten die wijn bestellen bij het eten krijgen maar een half glaasje. Naast hun wijnglas komt echter een half glaasje bier te staan. De gasten bepalen vervolgens wat ze beter bij het gerecht vinden passen: wijn of bier. Wat de klant vindt van de bier/wijn-spijscombinaties wil elke restaurateur natuurlijk weten.

Meer info