Studenten Sport en Bewegen brengen sport in de wijk met Quick Games

Geplaatst op 22 mei 2019

Vandaag starten de Quick Games, een groot buurtsportproject georganiseerd door ROC Nijmegen. Studenten van de opleiding Sport en Bewegen begeleiden sport- en spelactiviteiten voor basisschoolkinderen in Nijmegen. Basisscholen de Octaaf, de Zonnewende , de Wieken en de Lanteerne uit de Nijmeegse wijken Nieuw- en Oud-West doen mee.

Quick Games1Groene spelen, freerunnen en voetbal

Tijdens de Quick Games oefenen de studenten Sport en Bewegen hun organisatorische competenties. Ook voeren zij examens en toetsen uit. Sportactiviteiten zijn bijvoorbeeld 'Groene spelen'. Dit zijn spelvormen waarbij samenwerking en vertrouwen in elkaar de basis zijn. Daarnaast zijn er ook de meer traditionele sporten als voetbal en vecht-/verdedigingssporten. Een trendsport als freerunnen komt ook aan bod.

Samenwerking

Intensief betrokken partijen zijn Quick 1888, ROC Nijmegen, het Rijks Molenhoek en Sportbedrijf Nijmegen. Vereniging Quick stelt de accommodatie beschikbaar. Sportbedrijf Nijmegen stelt hun Buurtsportcoaches beschikbaar die een directe verbinding hebben met de basisscholen uit de omgeving. Het Rijks stelt leerlingen beschikbaar die voor het eerst kennismaken met evenementorganisatie. Zij worden ingezet op begeleiding van groepen basisschoolleerlingen en begeleiding van sport- en spelactiviteiten.

De Quick Games duren tot en met vrijdag.