Studenten Freek en Thomas gaan voor de Cas Spijkers Trofee

Geplaatst op 12 juni 2019

De Cas Spijkers Academie Nijmegen, een van de bijzondere opleidingen van ROC Nijmegen, heeft studenten Freek Snippert en Thomas Val voorgedragen voor de Cas Spijkers Trofee en het bijbehorend Zilveren Kreeftenmes.

Op maandag 17 juni beoordelen Cees Helder, de eerste driesterrenchef van Nederland, en het bestuur van de Stichting Cas Spijkers Academie de voordracht van Freek en Thomas. 

ThomasenFreek

De twee andere vestigingen van de Cas Spijkers Academie hebben eveneens twee studenten gekandideerd.

Sterke kandidaten

Freek Snippert, zo lezen we in de nominatie, ‘’is een fantastische student om op de opleiding te hebben. Altijd vrolijk. Hij is de ‘stille leider’ van de groep, mede door zijn manier van communiceren en vragen stellen. Neemt het voortouw op een bescheiden manier.’’  

Thomas Val is volgens de nominatie ‘’(…) een verrassende topper op alle facetten. Weet wat hij wil, met een gereserveerde bravoure kan hij dit op een correcte manier verwoorden en zichzelf presenteren.’’ Thomas heeft onlangs praktijkexamen gedaan en daarbij het hoogste cijfer gekregen dat ooit binnen de opleiding is uitgereikt: een 9,4. Meesterkoks Cees Helder en Wouter van Laarhoven hebben hem gejureerd.

Cas Spijkers Trofee

De Cas Spijkers Trofee is een eerbetoon aan de grondlegger van de Nederlandse gastronomie. Jaarlijks wordt deze prijs toegekend aan een student van de Cas Spijkers Academie. De trofee staat, net als zijn naamgever, voor vakmanschap, gedrevenheid, inzet en liefde voor het koksvak. De prijswinnaar dient - onder meer - de specifieke vaardigheden en competenties te bezitten die behoren bij een topkok.

Kreeftenmes

Naast de wisselprijs, een door Cas Spijkers ontwikkeld kreeftenmes, waarin de naam van de winnaar wordt gegraveerd, ontvangt de winnaar als blijvende herinnering een eigen mes met inscriptie. De uitreiking van de Trofee vindt plaats in de Leerfabriek in Oisterwijk als deel van een tweejaarlijks evenement ter versterking van de banden tussen de drie vestigingen van de Cas Spijkers Academie.