Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Na de opleiding Toerisme: ‘Opleiding neemt je mee de wereld in’

Geplaatst op 14 juni 2021

Drie jaar geleden sloot Tim Bomers de opleiding Toerisme af. Het viel hem op dat hotels en reisorganisaties weinig met beelden laten zien wat ze te bieden hebben, terwijl mensen veel geld uitgeven aan reizen. “Dat moet transparanter worden”, dus trok hij met z’n drone naar Florida.

Hij verdiepte zich in het derde jaar dus in de creatieve kant van de sector. “Door mijn studie kreeg ik veel inzichten in de toeristensector en die transparantie was er één van. Vanuit USTravel maakte ik de reis naar Florida en heb alle aspecten van de reis uitgelicht. Het was een heel leuke tijd. En van school kreeg ik steeds meer ruimte om mijzelf te ontwikkelen. Ik kon bijvoorbeeld opdrachten maken die op mijn toekomst gericht waren. Zo kon ik van school vlekkeloos overgaan naar mijn bedrijf, zonder in een gat te vallen. Daar ben ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor”, aldus de enthousiaste fulltime freelance creative. 

Het toerisme trok hem altijd al aan, dus koos hij voor ‘onze’ opleiding. De studiereizen vond hij ‘superleuk’ en ook de vrijheid tijdens de stages wisten me wel te bekoren. “Tijdens de studiereis was je ook echt een reisleider. Sommige studenten zaten tijdens de stage een aantal maanden op de Cariben! Supergaaf en zeker doen! De vreemde talen die je moest/kon leren waren zeer nuttig. Ik was geen ster in Spaans, maar ik kan er nu goed mee uit de voeten. Het is echt mooi dat de leraren en mentoren je meenemen de wereld in, terwijl je zelf aan het stuur staat. De sfeer was altijd goed en er is ondersteuning waar nodig.”

Terug naar boven