Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Eerste vrouwelijke chef-to-be wint Cas Spijkers Academie Award 2020

Geplaatst op 30 juni 2020

Eerste vrouwelijke chef-to-be wint Cas Spijkers Academie Award 2020

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 junibij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing

De winnares ontving de trofee uit handen van eerdere winnaar Bren Merkenhof, oud-student van de Cas Spijkers Academie (CSA) te Nijmegen. De trofee is een door Cas Spijkers ontwikkeld kreeftenmes en staat, net als zijn naamgever, voor vakmanschap, gedrevenheid, inzet en liefde voor het koksvak. 

Rolmodel 

De CSA Award is een competitie tussen de CSA-locaties Breda, Nijmegen en Twente. Ieder jaar worden er per vestiging twee aanstormende talenten genomineerd. Vanuit Nijmegen zijn dat dit jaar twee vrouwelijke koks: Tess de Groot en Femke Klaassen.Beide studenten hebben zich altijd enorm ingezet om op het niveau te komen waar ze nu zijn. Je als jongedame in de wereld van tophoreca staande houden is een prestatie. Tess en Femke zijn een rolmodel voor andere jonge vrouwen die dezelfde ambitie hebben.

Achtergrond genomineerden Cas Spijkers Academie Nijmegen

De 22-jarige Tess de Grootbesloot na een jaar High School in Amerika dat zij top-kok wilde worden. Ze meldde zich daarom bij een sterrenrestaurant om te gaan werken en kreeg door het talent en de passie die zij daar liet zien, van haar chef het advies naar de Cas Spijkers Academie te gaan. Zheeft een vierjarig schooltraject doorlopen, waarbij ze steeds koos voor zeer uiteenlopende leerbedrijven om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zo was ze werkzaam bij verschillende sterrenrestaurants door heel Nederland. Tess is een zeer gedreven kok die alles voor haar vak over heeft. 

Femke Klaassen, 24 jaar, uit Zetten, heeft de lat als kok in opleiding steeds hoger gelegd, wat geresulteerd heeft in een baan bij De Librije. Tijdens haar opleiding werd zij al tweede bij het NK Jonge Koks in rai Amsterdam. Femke is een gepassioneerde en perfectionistische kok die het beste onder druk werkt. Haar doorzettingsvermogen is enorm en ze heeft nog nooit een schooldag gemist.  

Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie biedtzowel de gemotiveerde en fanatieke student met bovengemiddeld talent, als horecabedrijven hoog in de markteen schitterende kans. De TOP-opleiding is een allround-opleiding in het culinaire vlak onder direct toezicht van één van Nederlands bekendste koks: Jonnie Boer (De Librije).Eerdere winnaars van de CSA Award zijn werkzaam bij diverse sterrenrestaurants door heel Nederland.

Tess de Groot, examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen.
Terug naar boven