Duurzame inspiratie tijdens conferentie ChecK mbo

Geplaatst op 12 december 2018

Duurzame toekomst

De conferentie was een samenwerking tussen ROC Nijmegen/De Technische, Katapult, MBO voor morgen, Het Groene Brein Roots en ChecK mbo profDuurzaam MBO. Veel partijen dus, die het allemaal belangrijk vinden om mbo’ers voor te bereiden op een duurzame toekomst. Het programma bood dan ook handvatten voor toekomstbestendig onderwijs, met bijdragen uit het hele land.

Inspirerend programma

Op het programma stonden verschillende lezingen en workshops. Prof. Jan Jonker van de Radboud Universiteit inspireerde de zaal met de boodschap dat de transitie waarin we zitten ons noodzaakt om in plaats van gele, rode hesjes aan te trekken en tot actie over te gaan. Actie die we voorlopig nog wel even moeten voortzetten gezien de complexe en interdisciplinaire vraagstukken waar we voor staan. Ook wethouder Harriët Tiemens van de gemeente Nijmegen kwam spreken over Nijmegen als Green Capital of Europe en de rol van onderwijs daarin. De onderwerpen van de workshops waren erg divers, van hoe ROC’s in kunnen spelen op de energietransitie tot hoe je duurzaam doen en denken kunt stimuleren als school. Een aantal studenten vertelden bovendien over een duurzaam project waar zij zich mee bezig hebben gehouden. Een inspirerend programma dus.

Project Eclipse

Nog leuk om te vermelden: Anne, Tessa, Jermaine en Nena, studenten van de opleiding Mediavormgever, zijn vanuit hun leerbedrijf een eigen bedrijfje gestart, Project Eclipse. Ze halen betaalde opdrachten binnen en een van die opdrachten was om verslag te doen van de conferentie. Een mooie kans voor ze! Mocht jij ook een opdracht voor ze hebben, dan zijn ze bereikbaar via info@projecteclipse.nl.

Meer informatie