Voor ouders

Wil jij ook dat jouw zoon of dochter de juiste studierichting kiest die bij hem of haar past? Op dit moment behoort een ouderavond op locatie niet tot de mogelijkheden, daarom helpen we je hier graag verder. Als ouder heb je bij ROC Nijmegen verschillende manieren om jouw kind te helpen!

Zo help je jouw kind de beste opleiding te kiezen

  1. Volg dit handige stappenplan voor ouders om een opleiding te kiezen
  2. Lees hier alles over wat het mbo inhoudt en bekijk de handige "Wat is mbo? video"
  3. Oriënteer je online; bekijk de opleidingen en locaties.
  4. Laat je kind een beroeps-interessetest doen.
  5. Bekijk de meest gestelde vragen van ouders hieronder en/of neem contact op met ons op.

De meest gestelde vragen van ouders

1. Wat zijn de studiekosten bij ROC Nijmegen?

Bij alle mbo-opleidingen staan de studiekosten vermeld. Een overzicht van studiekosten vind je ook hier. Alle informatie over studiefinanciering vind je op de site van DUO.

2. Wat is het lesrooster en het vakantierooster van ROC Nijmegen?

Een actueel overzicht van alle vakanties bij ROC Nijmegen vind je in het vakantierooster. Het lesrooster van ROC Nijmegen staat op een aparte roostersite. Kies de locatie waar je kind studeert en vervolgens de klas of Studentgroep.

3. Hoe zit het met verzuim bij ROC Nijmegen?

  • Bij ziekte moet je kind zich tussen 8.00 en 10.00 uur telefonisch ziekmelden bij Het PresentiePunt van de opleiding. Is je zoon of dochter nog geen 18 jaar? Dan meld je hem/haar telefonisch ziek.
  • Afspraken, zoals artsbezoek, vinden buiten schooltijd plaats. Is dit niet mogelijk? Dan kan je kind verlof aanvragen. Dit doet hij/zij minimaal één dag van tevoren bij Het PresentiePunt van de opleiding. Is je zoon of dochter nog geen 18 jaar? Dan vraag je als ouder/verzorger verlof aan.

Meer over verzuim 

4. Welke begeleiding krijgt mijn kind tijdens de studie?

Vaak is goede begeleiding een onderwerp voor ouders/verzorgers om bij stil te gaan als het gaat om een nieuwe school of opleiding voor je kind. Je wilt als ouder/verzorger natuurlijk dat je kind goed terecht komt, en goed opgevangen wordt. Maar ook dat tijdens de opleiding, als het nodig is, er de juiste begeleiding is om tot een goed resultaat te komen. Informatie studiebegeleiding

5. Wie kan ons verder helpen met de studiekeuze?

Het kan best een uitdaging zijn om een goede studiekeuze te maken voor je kind, zeker nu je ook niet naar Open Dagen of Meeloopdagen kunt. Om je verder van advies te kunnen voorzien bieden wij Studiekeuze adviesgesprekken aan. Je kunt hiervoor een afspraak maken via de website.

6. Aan wie kan ik speciale, inhoudelijke vragen over een opleiding stellen?

Sinds kort bieden we ook de mogelijkheid aan om direct contact te hebben met de voorlichters van onze opleidingen. Heb je dus een vraag specifiek over een opleiding, kijk dan op de website bij deze opleiding. Daar vind je onderaan de pagina contactinformatie van de voorlichters en hun beschikbaarheid.