Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Autotechniek

Ben jij helemaal gek van auto’s en ben je technisch ingesteld? Volg dan één van onze technicus-opleidingen tot Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen of Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen. Van repareren tot technische problemen opsporen: jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Trends en toekomst in de autotechniek

De auto van de toekomst is elektrisch. Als automonteur moet je dus die auto’s van binnen en buiten kennen. Dankzij ontwikkelingen als Internet of Things (IoT) en 5G nemen auto’s bovendien steeds meer taken van de bestuurder over: zelf inparkeren, zelf een andere route kiezen en zelf sturen. De auto van de toekomst moet dus continu communiceren met andere voertuigen. Dit betekent dat software en hardware van een auto op tijd bijgewerkt moet worden.

Baankansen in de autotechniek

De kans op een baan in deze sector is erg groot volgens de Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het UWV. Met de komst van elektrische auto’s groeit de vraag naar monteurs en technici van deze nieuwe generatie voertuigen. Ook auto-onderhoud, om de veiligheid van de passagiers te garanderen, blijft heel belangrijk.

De autotechniekopleidingen bij ROC Nijmegen

Bij ons kun je verschillende autotechnicus-opleidingen volgen. Los jij ook graag uitdagende technische problemen op? Bekijk dan onze technische specialisaties.

Bij Defensie kun je ook werken als automonteur. Dan repareer en onderhoud je de legervoertuigen van de landmacht, de luchtmacht of de marine.

Opleidingen in Autotechniek

Terug naar boven