ICT & Media

ICT & Media

ICT en media zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. Want zonder hen kun je niet appen met je vrienden, niet online shoppen en niet reizen met het openbaar vervoer. Ook voor bedrijven zijn beiden ontzettend belangrijk: vrijwel alle documenten, processen en communicatiestromen zijn afhankelijk van technologie en verbinding. En dit weer doorvertalen naar websites, apps en brochures met een mooie vormgeving valt onder het werkveld media. 

Onze mbo-opleidingen binnen ICT & media

Bij ROC Nijmegen kies je uit meerdere mbo-opleidingen, op niveau 3 en niveau 4. De opleiding tot mediavormgever is een niveau 4 opleiding. Droom je ervan om later software of apps te ontwikkelen? Check dan de niveau 4-opleiding Software Developer. Houd je je liever met hardware bezig? En met het helpen van mensen? Dan is Allround medewerker IT systems and devices een interessante ICT-opleiding voor jou! 

Van bakker tot bank en van boerderij tot bouwbedrijf: elke organisatie heeft tegenwoordig slimme ICT-oplossingen en media nodig. Los jij graag technische problemen op, wil je organisaties beschermen en wil je alles weten van technische innovaties? Dan is een ICT-opleiding echt iets voor jou! Wil jij jouw kijk op design aan de wereld laten zien? En dé expert worden in visuele communicatie? Word dan Mediavormgever

Welke toekomst staat jou als ICT’er te wachten?

IoT, Artificial Intelligence, Cyber security, 5G-toepassingen … technologie en digitalisering gaan de wereld de komende tien jaar nog meer veranderen dan ooit.

Ga jij werken aan slimme wasmachines en vaatwassers die veel water besparen? Meebouwen aan een cloudoplossing voor een internationaal bedrijf, zodat iedereen ook vanuit huis veilig en zonder gedoe kan samenwerken? Of misschien wel lesgeven aan ouderen, zodat zij ook toegang krijgen tot de mogelijkheden van de digitale wereld?

Als ICT’er heb jij de toekomst van de maatschappij in handen. Er worden bijvoorbeeld steeds nieuwe manieren gevonden om de mens en maatschappij te helpen, zoals op het gebied van zorg en welzijn. Als ICT’er vervul je daarin een belangrijke rol. 

Baankansen als ICT’er

Met een ICT-opleiding op mbo-niveau zijn je kansen op een toffe baan gigantisch groot. We verwachten dat de wereldwijde digitalisering alleen maar sneller gaat de komende jaren. Dat betekent dat bedrijven blijven investeren in ICT-specialisten. Een groot onderzoek van het UWV uit de zomer van 2020 bevestigt dit: ICT staat in de top 3 van sectoren met de grootste tekorten aan goed personeel. 

De ICT & media-opleidingen van ROC Nijmegen

Werk jij nu al aan je eigen site, apps of programma’s? Bekijk dan de niveau 4-opleidingen Software developer en Creatieve technologie. Ligt je hart meer bij het sleutelen aan hardware en het helpen van anderen? Check dan de opleidingen binnen IT-systems & devices. Ga je liever aan de slag met "de voorkant", dus: websites, apps, ict, mediadesign en brochures? Check dan de opleiding Mediavormgever (niveau 4). 

Opleidingen in ICT & Media