Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

ICT

Bij ROC Nijmegen kies je uit meerdere mbo-opleidingen, op niveau 3 en niveau 4.  Droom je ervan om later software of apps te ontwikkelen? Check dan de niveau 4-opleiding Software Developer. Houd je je liever met hardware bezig? En met het helpen van mensen? Dan is Allround medewerker IT systems and devices een interessante ICT-opleiding voor jou! 

Van bakker tot bank en van boerderij tot bouwbedrijf: elke organisatie heeft tegenwoordig slimme ICT-oplossingen nodig. Los jij graag technische problemen op, wil je organisaties beschermen en wil je alles weten van technische innovaties? Dan is een ICT-opleiding echt iets voor jou! 

Welke toekomst staat jou als ICT’er te wachten?

IoT, Artificial Intelligence, Cyber security, 5G-toepassingen … technologie en digitalisering gaan de wereld de komende tien jaar nog meer veranderen dan ooit.

Ga jij werken aan slimme wasmachines en vaatwassers die veel water besparen? Meebouwen aan een cloudoplossing voor een internationaal bedrijf, zodat iedereen ook vanuit huis veilig en zonder gedoe kan samenwerken? Of misschien wel lesgeven aan ouderen, zodat zij ook toegang krijgen tot de mogelijkheden van de digitale wereld?

Als ICT’er heb jij de toekomst van de maatschappij in handen. Er worden bijvoorbeeld steeds nieuwe manieren gevonden om de mens en maatschappij te helpen, zoals op het gebied van zorg en welzijn. Als ICT’er vervul je daarin een belangrijke rol. 

Baankansen als ICT’er

Met een ICT-opleiding op mbo-niveau zijn je kansen op een toffe baan gigantisch groot. We verwachten dat de wereldwijde digitalisering alleen maar sneller gaat de komende jaren. Dat betekent dat bedrijven blijven investeren in ICT-specialisten. Een groot onderzoek van het UWV uit de zomer van 2020 bevestigt dit: ICT staat in de top 3 van sectoren met de grootste tekorten aan goed personeel. 

Opleidingen in ICT

Terug naar boven