Inburgeren

Als nieuwkomer in Nederland moet je verplicht inburgeren, maar daar sta je zeker niet alleen voor! Zoek je een inburgeringscursus die jou goed voorbereidt op het officiële inburgeringsexamen? Wij bieden een inburgeringscursus aan op elk niveau. Bij ROC Nijmegen leer je de Nederlandse taal spreken en onze samenleving en arbeidsmarkt kennen.

Begin goed voorbereid aan het inburgeringsexamen

Ben je nieuw in Nederland? Dan moet je een inburgeringsexamen doen. Je wordt getoetst op lezen, schrijven, spreken, luisteren en kennis van de Nederlandse maatschappij en arbeidsmarkt. En dat kan best lastig zijn! Door eerst een inburgeringscursus te volgen, begin je met vertrouwen aan dit examen. Je leert tijdens de cursus bij ROC Nijmegen namelijk alles over de Nederlandse taal, cultuur, wonen en werken. Bovendien voel je je door het volgen van de cursus sneller thuis in Nederland. En kan je zo snel mogelijk aan het werk.

Inburgeren op de Nederlandse arbeidsmarkt

Een leuke baan met een salaris waarvan je kunt rondkomen is belangrijk. Ook wanneer je nieuw bent in Nederland! Het doel van inburgeren is dat je zo snel mogelijk aan het werk kunt én economisch zelfstandig wordt. Daarom is Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) een verplicht onderdeel van het inburgeringsexamen. In onze arbeidsmarktcursus leer je hoe werken in Nederland gaat en wat de mogelijkheden zijn. Hoe ga je met collega’s om? Welke regels zijn er? En hoe moet je solliciteren?

Meld nieuwkomers aan bij ROC Nijmegen

Wil je dat nieuwkomers in de regio zo snel mogelijk inburgeren en zich thuisvoelen? Of ben je zelf op zoek naar een geschikte inburgeringscursus? Meld je aan voor een cursus bij ROC Nijmegen. Bij ons volg je de cursussen Inburgeren op eigen niveau en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA).

Maatwerk

Bij ROC Nijmegen bieden wij ook maatwerk aan. Voor als de opleiding of cursus die jouw organisatie of medewerkers nodig hebben er niet bij zit. Een module of lesprogramma afgestemd op de specifieke behoefte van jouw organisatie of medewerkers. Zo blijven jouw medewerkers zich steeds ontwikkelen. Neem hiervoor contact op met een van onze relatiemanagers.

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je inhoudelijke vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met de voorlichter(s) hieronder. Heb je andere vragen (bijvoorbeeld over het aanmelden of ROC Nijmegen), neem dan contact met ons op via 024 890 45 00.