Nederlands leren op de werkvloer

Nederlands leren op de werkvloer

Als je elkaar goed verstaat is het makkelijker om samen te werken. En waar leer je de taal nou beter dan op je werk? De cursus Nederlands leren op de werkvloer leert je medewerkers beter communiceren. 

Na de cursus begrijpen je medewerkers veiligheids- en werkinstructies beter. En ook het invullen van overdrachtsformulieren gaat gemakkelijker. Of moet de focus liggen op beter e-mailen? ROC Nijmegen helpt graag met een cursus op maat. Zowel voor buitenlandse werknemers als laaggeletterde autochtone medewerkers.

We geven de cursus bij het bedrijf, dus op de werkplek van de cursisten. 

 • Start is mogelijk op ieder moment

Aanmelden

Opleidingslocatie


Meer over de cursus

Voor ieder bedrijf is het belangrijk dat medewerkers goed kunnen communiceren. Nederlands spreken is daarvan de basis. De voordelen van personeel met een betere beheersing van het Nederlands:

 • minder ziekteverzuim door veiliger werken
 • hogere productiviteit
 • minder schade
 • betere  informatie-uitwisseling 

Assessment ontwikkelperspectief anderstalige medewerkers

Heb je anderstalige medewerkers in dienst? En wil je meer zicht krijgen op hun taalvaardigheid? Met een assessment kunnen we jouw medewerkers toetsen op hun Nederlands. Na de toets en een intakegesprek doen we een voorstel voor een traject. Tijdens dit traject helpen we de medewerker om op het goede taalniveau te komen. Dit 'taaltraject' bieden we ook aan voor analfabeten tot instroomniveau hbo en wo. 

Train collega's als taalcoach op de werkvloer

Miscommunicatie op de werkvloer voorkomen? Leid dan één van je leiddinggevenden en/of collega's op tot taalcoach. Als taalcoach leer je welke problemen zich in de communicatie voor kunnen doen en hoe je ze oplost. Het gevolg? Meer zekerheid en bewustwording in het hele bedrijf. En een betere mondelinge én schriftelijke communicatie. 

Kortom: je medewerkers zijn na deze cursus beter op hun taak voorbereid.

Financiële regelingen voor deze cursus

Tel Mee Met Taal 

De regeling Tel Mee Met Taal is interessant. Je bedrijf krijgt een aantrekkelijk percentage van de scholingskosten op cursussen niveauverhoging Nederlands voor het personeel vergoed. Halverwege het tweede kwartaal 2019 kun je naar verwachting weer subsidie aanvragen. Deze regeling is onder andere toepasbaar bij onze maatwerktrajecten op het gebied van taalvaardigheid bij medewerkers.

O&O-fondsen 

Per branche zijn er Opleiding en Ontwikkelingsfondsen beschikbaar, zogenaamde O&O-fondsen. Deze fondsen bieden een financiële bijdrage voor de scholing van werknemers binnen de branche. De fondsen worden bestuurd door de sociale partners binnen de sector en gevuld met bijdragen van aangesloten bedrijven. Als je gebruik wilt maken van een O&O fonds voor de scholing van uw werknemers neem dan contact op met je brancheorganisatie. De voorwaarden en aangeboden services kunnen per O&O-fonds namelijk verschillen.

Meer weten? 

Wil je meer informatie over deze cursus of andere cursussen bij ROC Nijmegen? Neem dan contact met ons op.

 • Op het mbo mag je zelf een aantal vakken kiezen: Keuzedelen heet dat. Het aantal vakken waaruit je kunt kiezen, verschilt per jaar en per opleiding. Je hoort op school welke Keuzedelen je kunt gaan doen. 

  Lees meer over Keuzedelen in het mbo

 • We vinden jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daarom krijg je extra ondersteuning als het nodig is. We bieden hulp voor van alles; van begeleiding bij beroepskeuze tot financiële problemen. Wees dus niet bang om hulp te vragen.

 • In elk geval vóór 1 april.

  • Zit je nu op school? Vul ook je DDD (digitale doorstroomdossier) in
  • Zit je nu niet op school? Dan voeren we eerst een intakegesprek

  Lees alles over aanmelden bij ROC Nijmegen.

 • Ben je VO-leerling? 

  Vul dan naast je aanmelding vóór 1 april je digitale doorstroomdossier (DDD) in. Op basis van de aanmelding en het DDD plaatsen we je. Lees er meer over op Aanmelden en toelaten

  Ben je géén VO-leerling? 

  Na je aanmelding voeren we altijd eerst een intakegesprek. Neem je papieren dossier mee naar deze ontmoeting. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een e-mail en brief waarin precies staat wat je dan nog moet doen. Wil je meer weten over de toelatingsprocedure? Kijk dan bij Intakegesprek.

  Ga je BBL doen?

  Dan houden we altijd een intakegesprek.

Aanmelden

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vul een geldig e-mailadres in
Vul uw telefoonnummer in
Ongeldige invoer