Nederlands leren op de werkvloer

Nederlands leren op de werkvloer

Als je elkaar goed verstaat, is het makkelijker om samen te werken. En waar leer je de taal nou beter dan op je werk? De cursus Nederlands leren op de werkvloer leert je medewerkers beter communiceren, mondeling en schriftelijk.

We geven deze cursus bij jou op het werk, geheel aangepast aan jouw wensen.

Na de cursus begrijpen je medewerkers veiligheids- en werkinstructies beter. En ook het invullen van overdrachtsformulieren gaat gemakkelijker. Of moet de focus liggen op beter e-mailen? ROC Nijmegen helpt graag met een cursus op maat. Zowel voor buitenlandse werknemers als laaggeletterde autochtone medewerkers. 

Tip: lees de ervaringen van andere bedrijven met deze cursus.

Aanmelden

Meer over de cursus

Wil je meer informatie over deze cursus of andere cursussen bij ROC Nijmegen? Bekijk de ervaringen van een aantal bedrijven.

Voor ieder bedrijf is het belangrijk dat medewerkers goed kunnen communiceren. Nederlands spreken is daarvan de basis. De voordelen van personeel met een betere beheersing van het Nederlands:

  • minder ziekteverzuim door veiliger werken
  • hogere productiviteit
  • minder schade
  • betere  informatie-uitwisseling 

Financiële regelingen voor deze cursus

Tel Mee Met Taal 

De regeling Tel Mee Met Taal is interessant. Je bedrijf krijgt een aantrekkelijk percentage van de scholingskosten op cursussen niveauverhoging Nederlands voor het personeel vergoed. Halverwege het tweede kwartaal 2019 kun je naar verwachting weer subsidie aanvragen. Deze regeling is onder andere toepasbaar bij onze maatwerktrajecten op het gebied van taalvaardigheid bij medewerkers.

O&O-fondsen 

Per branche zijn er Opleiding en Ontwikkelingsfondsen beschikbaar, zogenaamde O&O-fondsen. Deze fondsen bieden een financiële bijdrage voor de scholing van werknemers binnen de branche. De fondsen worden bestuurd door de sociale partners binnen de sector en gevuld met bijdragen van aangesloten bedrijven. Als je gebruik wilt maken van een O&O fonds voor de scholing van uw werknemers neem dan contact op met je brancheorganisatie. De voorwaarden en aangeboden services kunnen per O&O-fonds namelijk verschillen.

Aanmelden

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vul een geldig e-mailadres in
Vul uw telefoonnummer in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer