Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Even voorstellen: Fieke Snijders

Meedenken hoe ROC Nijmegen dé opleidingspartner wordt en blijft voor het werkveld Zorg en Welzijn. Met onze opleidingen anticiperen op de ontwikkelingsbehoefte. En deze vormgeven en uitvoeren met mijn collega’s in de onderwijsteams. Dat is wat ik doe!

Wie is Fieke?

Als relatiebeheerder Zorg en Welzijn vertaal ik voor ROC Nijmegen de wens van instellingen en organisaties naar een passend scholingsaanbod. Ook ben ik aanspreekpunt voor alle scholingsvragen op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) voor Zorg en Welzijn.

Mijn loopbaan begon in 1979. Ik verhuisde toen naar Nijmegen om de Lerarenopleiding Nederlands en Frans te volgen. Toen ik afstudeerde, was er heel weinig werk. Daarom ging ik voor een jaartje als intercedente bij een uitzendbureau aan de slag. Het werden er acht, waarin in allerlei facetten van de arbeidsmarkt heb leren kennen. Mijn grote drive: iemand vooruit helpen door passend werk te vinden.

In die acht jaar bleef scholing en ontwikkeling van mensen trekken. Daarom heb ik na het uitzendbureau verschillende banen gehad waar dit centraal stond. Het Centrum voor Vakopleiding (nu WERKbedrijf) bijvoorbeeld. Als accountmanager heb ik daar het begrip ‘individueel maatwerk’ tot in de details leren kennen. Toen Centrum Vakopleiding Nijmegen uiteindelijk werd overgenomen door ROC Nijmegen, werd ik accountmanager. Nu zorg ik voor scholingsmaatwerk voor Leven Lang Ontwikkelen.

Wat levert scholing op?

Jaren geleden organiseerde ik voor een scheepswerf een aantal trainingen: tekeningen lezen in de scheepsbouw en lastraining. De directeur verwoordde heel treffend de meerwaarde van bijscholen. Hij zei: “Die relatief simpele trainingen leveren mij tienduizenden euro’s per jaar op. Als vroeger een las niet goed was, moest deze meerdere keren worden hersteld. Hierdoor kreeg je nooit meer een mooie lasnaad. Nu doen ze het in één keer goed, met een prachtig strakke las!”

Scholing voor Zorg en Welzijn 

Nieuwe inzichten, vergrijzing en de noodzaak om goede zorg betaalbaar en beschikbaar voor iedereen te houden. Voorbeelden van ontwikkelingen die invloed hebben op de vaardigheden van werknemers in de zorg. Opleiden, opleiden, opleiden dus!

Binnen de Zorg en Welzijn staan opleiden en doorleren hoog in het vaandel: ervaringen uitwisselen en elkaar stimuleren om de kwaliteit te verbeteren zijn onderdeel van deze cultuur. Ondanks de krappe budgetten.
Leven Lang Ontwikkelen bestond in Zorg en Welzijn al lang voordat de term was bedacht. Het zit in het dna. En het zit in mijn dna.

Daarom denk ik graag met je mee over deskundigheidsbevordering van medewerkers. Dit zodat zij sterk in hun werk staan en zo het verschil blijven maken in het leven van patiënten of zorgvragers. Iedereen wil goede zorg voor zichzelf, voor ouders en grootouders. Daar hoort goede scholing bij.

Scholing is dus een investering die zichzelf terugbetaalt in tijd en kwaliteit. Zowel op de scheepswerf als in de zorg!

Ik kan je helpen met vragen over: 

Terug naar boven