Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in ICT & Media

In een paar clicks naar de opleiding van je dromen!

Heeft een moederbord geen geheimen voor je, ben jij dé computervraagbaak voor je vrienden en al je ooms en tantes, of bouw jij nu al je eigen apps? Of ben jij dat creatieve genie die alle ins en outs van Photoshop kent, moeiteloos filmpjes monteert en woorden in pakkende beelden weet om te zetten? Dan is één van onze mbo-opleidingen in ICT & Media echt iets voor jou.

Vijf redenen om voor ICT & Media te kiezen

 1. Jouw ideale combinatie van techniek, sociaal en creatief werk

  Computers én mensen staan centraal in de verschillende opleidingen van ICT & Media. Als beheerder begrijp en installeer je systemen en help je klanten of collega’s. Als programmeur werk je met code, zowel back- als front-end, en werk je samen met collega’s en opdrachtgevers om succesvol projecten op te leveren. En als mediavormgever maak je gave én bruikbare websites en apps die mensen helpen om antwoorden te vinden op vragen of die hun leven leuker en makkelijker maken. Wat je specifieke talent ook is, in elke opleiding staan techniek, samenwerking en creativiteit op verschillende manieren centraal. Dat houdt jouw studie en werk afwisselend en uitdagend.

 2. Vrijwel zeker van een baan na je opleiding ICT & Media

  Misschien heb je het wel in het nieuws gehoord: studenten die nog niet eens van school zijn, worden nu al door werkgevers gescout om voor hen te komen werken als softwarebeheerder, ontwikkelaar of ontwerper. En niet voor peanuts, maar voor een goed salaris en vaak zelfs met extra’s zoals een tekenbonus en een lease-auto. Zo gewild ben je als straks klaar bent! Dat is toch wel een heel lekkere gedachte, dat je doet wat je het leukste vindt en ook nog eens direct aan de slag kan! Ook voor mediavormgevers zijn de vooruitzichten op werk goed, want er is steeds meer vraag naar onderscheidende communicatie die jij met (digitale) tools weet te maken.

 3. Goed voorbereid op de arbeidsmarkt dankzij praktijkopdrachten in de les

  Het eerste jaar van onze opleidingen volg je vooral lessen. Natuurlijk hebben we ook een handig praktijklokaal, zodat je kunt oefenen met sleutelen aan de hardware. Ook krijg je praktijkopdrachten van leraren, die als het ware je opdrachtgever zijn. Samen met je medestudenten bouw je bijvoorbeeld een escaperoom! En dat oefenen is superbelangrijk! Als ICT’er wil je natuurlijk zo min mogelijk fouten maken en wij gunnen je een succesvolle start. In het tweede jaar kun je alles wat je hebt geleerd toepassen in je stages, bijvoorbeeld bij de gemeente, een groot bedrijf, of een softwarebouwer. Door die praktijkervaring leer je belangrijke vaardigheden op het gebied van samenwerken en communiceren. Onmisbaar als je straks echt aan de slag gaat!

 4. Met ICT & Media ben je altijd futureproof

  Leren en werken in ICT & Media betekent je altijd blijven ontwikkelen, ook als je klaar bent met je studie. De ontwikkelingen op het gebied van techniek, software en interactie tussen on- en offline gaan zo verschrikkelijk snel, dat je wel bij móet blijven. Het is dus wel belangrijk dat je het leuk vindt om te blijven leren naast je werk. Hierdoor blijf je namelijk een aantrekkelijke werknemer en altijd futureproof! Onze opleidingen sluiten daarnaast enorm goed aan op hbo en wo, dus kom maar op met je ambities!

 5. De beste basis voor jouw carrière

  We hebben een klein en warm docententeam dat elke student persoonlijke begeleiding geeft. Ons lesmateriaal is van topkwaliteit en zo actueel mogelijk en praktijkleren staat centraal. Daarmee bereiden we je voor op het echte werk en start jouw carrière eigenlijk al op school. Met deze basis ben jij klaar om de wereld van ICT & Media te veroveren en op die manier mega-relevant werk te doen voor de maatschappij.

Waar zouden we zijn zonder ICT en Media? In onze wereld draait alles om machines, systemen en communicatie. Denk maar eens aan hoe vaak jij zelf je telefoon pakt om iets op te zoeken, met je vrienden te chatten, te gamen of je oma te bellen ;-). Wat voor jou geldt in het klein, geldt voor bedrijven in het groot: ziekenhuizen, kantoren, bouwplaatsen, boerenbedrijven, horeca… Geen hiervan functioneert goed zonder ICT en communicatie via websites en apps. En de functie hiervan wordt alleen maar belangrijker in de toekomst. Zo zullen slimmere systemen bijvoorbeeld het gebrek aan medewerkers in de zorg kunnen helpen opvangen. En maak je met jouw media ontwerpen het verschil in de strijd om klanten die steeds kieskeuriger worden.

Onze richtingen binnen ICT & Media op een rij

Terug naar boven