Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5 x redenen om te kiezen voor een opleiding in Autotechniek, Transport en Logistiek

Wees altijd in beweging met een opleiding Autotechniek, Transport en Logistiek

Houd je van auto’s en vind je het leuk die te repareren en technische problemen op te lossen? Of wil je graag de weg op, transport plannen en zorgen dat goederen soepel van A naar B komen? Dat kan allemaal als jij kiest voor een opleiding in Autotechniek, Transport en Logistiek. Dit vakgebied is altijd in beweging!

Vijf redenen om voor Autotechniek, Transport en Logistiek te kiezen:

 1. Met Autotechniek, Transport en Logistiek kun je enorm veel kanten op

  Autotechniek, transport en logistiek is een super breed werkveld, waar je veel kanten mee op kunt. Ga na je opleiding bijvoorbeeld aan het werk in de zee-, weg- of het luchttransport. Dat kan in Nederland, maar ook zeker internationaal. Heb jij veel technische skills en wil jij aan de slag met ICT? Ook dat is mogelijk! Plekken waar je na een opleiding Transport of Logistiek terechtkomt zijn vervoersbedrijven, luchthavens, een magazijn of distributiecentrum. Eigenlijk hoor jij bij alle organisaties waar veel goederen worden verzonden en ontvangen thuis. Kies je voor de opleiding Autotechniek? Dan zien we jou in de toekomst werken bij een autofabrikant, verhuurbedrijf, leasemaatschappij of in een garage.

 2. Aan de slag met de nieuwste technologische ontwikkelingen

  De wereld van autotechniek, transport en logistiek verandert in een razend tempo. Nieuwe technologische ontwikkelingen zorgen voor enorm veel mogelijkheden in het onderhoud, de besturing en de optimale planning van auto’s, vrachtwagens en vliegtuigen. Zo wordt steeds meer transport elektrisch en auto’s nemen steeds meer taken van de bestuurder over. Denk aan zelf inparkeren, zelf een andere route kiezen en sturen. Ook robotica wordt steeds belangrijker, zoals het gebruik van drones in distributiecentrum. Op het vliegveld wordt vaker gewerkt met gezichtsherkenning en Artificial Intelligence, zodat vluchten sneller kunnen worden omgeboekt. 

 3. De hele dag met auto’s bezig zijn

  Ben jij gek op auto’s en kies jij voor een opleiding Autotechniek? Dan mag jij de hele dag aan auto’s sleutelen. Ook leer jij alles ins en outs. Na de opleiding heb jij alles in huis en word jij de expert bij een autodealer of garage. Wil jij je nog meer verdiepen en specialiseren in auto’s? Dat kan met de niveau 4 opleiding Technisch specialist auto’s. Na deze opleiding weet jij de meest lastige problemen op te lossen!

 4. Werkend leren (BOL) of lerend werken (BBL)? Jij bepaalt!

  Het aanbod binnen de richting Autotechniek, Transport en Logistiek is erg breed. Zo kun je al beginnen op niveau 2 en kiezen tussen BOL (werkend leren) en BBL (lerend werken). Dus ook voor jou zit er zeker een opleiding tussen! We denken graag met je mee welke opleidingsvorm bij jou past! Bovendien kun je bij ROC Nijmegen doorleren. Heb jij bijvoorbeeld de niveau 2 opleiding Logistiek medewerker afgerond? Dan mag je daarna beginnen aan de opleiding Logistiek teamleider of Logistiek supervisor.

 5. Autotechniek, transport en logistiek bieden goede baankansen

  Met de baankansen zit het goed! Door de komst van elektrische auto’s is er steeds meer vraag naar monteurs en technici die helemaal op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Ook gaan er de komende jaren veel mensen met pensioen en daarom is de vraag naar vrachtwagenchauffeurs groot. Daarnaast is de vraag naar mensen in de logistiek op dit moment heel groot. Eén ding is in elk geval zeker: hoe meer vaardigheden en uitvoerende taken jij hebt, hoe meer kans jij hebt op een baan!

Of je nu zelf achter het stuur zit of het transport organiseert: jij zorgt ervoor dat jouw mensen en goederen op tijd en veilig aankomen. Jij bent verantwoordelijk, vindt het leuk dingen uit te zoeken en je werkt graag met je handen. Ga jij aan de slag als autotechnicus? Dan ken jij auto’s van binnen en buiten én vind jij het een uitdaging technische problemen op te lossen. In de werkplaats van ROC Nijmegen doe je tijdens de opleiding al veel praktijkervaring op. Zo begin je goed voorbereid aan je stage. Ook leer je bij ons alles over veiligheid, want dat is in dit werk enorm belangrijk!

Onze richtingen binnen Autotechniek, Transport en Logistiek op een rij

Terug naar boven