Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Een cursus Nederlands voor werknemers

Heb je werknemers in dienst die de taal niet zo goed spreken? Laat ze bij ROC Nijmegen een cursus Nederlands volgen! Dat kan zowel overdag als in de avonduren. We bieden onze cursussen Nederlands op verschillende niveaus en op verschillende locaties aan.

Voordelen van een cursus Nederlands

  1. Betere communicatie

  2. Hogere productiviteit

  3. Minder schade

  4. Minder ziekteverzuim door veiliger werken

In-company maatwerkcursus

Wil meerdere werknemers tegelijk de cursus laten doen? Dat kan op een van onze locaties maar ook bij jouw bedrijf. We maken de cursussen op maat en kijken per cursist naar het taalniveau en de vaardigheden die verbeterd kunnen worden. We werken op alle niveaus, van analfabeten tot hoogopgeleiden.

Financiële regelingen voor bedrijven

Om laaggeletterdheid tegen te gaan is er Tel Mee Met Taal van de overheid. Er is een regeling waarbij het bedrijf dat personeel een cursus Nederlands laat volgen tot 67% van de scholingskosten vergoed kan krijgen. Bijvoorbeeld voor de cursus Nederlands leren op de werkvloer. Bekijk de voorwaarden voor subsidie van Tel Mee Met Taal.

Er zijn ook Opleiding en Ontwikkelingsfondsen beschikbaar: O&O fondsen. Deze fondsen bieden een financiële bijdrage voor de scholing van werknemers binnen de branche. De fondsen worden bestuurd door de sociale partners binnen de sector en gevuld met bijdragen van aangesloten bedrijven. Als je gebruikt wilt maken van een O&O fonds voor de scholing van je werknemers neem je contact op met je brancheorganisatie. De voorwaarden en aangeboden services kunnen per O&O fonds namelijk verschillen.

Meer informatie

Voor meer informatie neem je contact op team basiseducatie.

Terug naar boven