Winnen met een Glimlach!

Geplaatst op 14 juni 2019

Met de landelijke wedstrijd van SLIMCirculair hebben onze toppers Rutger, Nuna en Marijn met ruim 32% van de stemmen de publieksprijs weten te bemachtigen! Deze winnaars zijn drie van onze vierdejaars studenten van de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw en Infratechniek. Samen met een aantal derdejaars studenten maakten zij met hun ontwerp van een brug en een mooi park indruk op het publiek en de jury. De publieksprijs bedraagt €1.000,-.

Gemeente Nijmegen had een aantal eisen waar het ontwerp van de brug aan moest voldoen. Deze eisen hebben onze studenten omgezet in een uitdaging en met beide handen aangepakt. Deze uitdaging werd vandaag beloond! Zij ontwierpen in opdracht van de gemeente Nijmegen een fiets- en loopbrug die de Kaapstander met de Havenweg over de monding van de Waalhaven verbindt.

De Glimlach van NijmegenDe glimlach van Nijmegen

Deze prachtige brug heeft de toepasselijke naam Glimlach van Nijmegen. Vandaag, 14 juni, heeft de finale plaatsgevonden bij de MBO Campus Amersfoort met ROC Midden Nederland als gastheer. Samen met 15 andere mbo-teams preseteerde ons getallenteerde studententeam zich aan de vakajury.

De studenten hebben tijdens een 4 minuten pitch voor de jury en publiek hun ontwerp gepresenteerd. De jury had lovende woorden voor ons team. Men deed zelfs na de pitch een goed woordje voor het ontwerp om de gemeente Nijmegen te overtuigen van het ook daadwerkelijk uitvoeren van de plannen van onze studenten. Scalda Vlissingen was favoriet van de jury.

Zowel van publiekslieveling team ROC Nijmegen als team Scalda een topprestatie! Gefeliciteerd allemaal en wees trots want wat hebben jullie (met de andere 13 teams) laten zien wat jullie mbo'ers in jullie mars hebben!

Wij zijn apetrots!