Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Wethouder zet gediplomeerden in het zonnetje

Geplaatst op 10 september 2019

Vandaag heeft de wethouder van Onderwijs van gemeente Nijmegen, Grete Visser, drie bijzondere Nijmegenaren in het zonnetje gezet. Joyce, Chaina en Valentine hebben hun diploma Nederlands gehaald bij volwasseneneducatie van ROC Nijmegen. Zij hebben alle drie op latere leeftijd de stap gezet naar de cursus beter leren lezen en schrijven voor volwassenen omdat ze hun Nederlands wilden verbeteren voor hun werk of studie. En met succes! Ze hebben hun officiële diploma gehaald.

Chaina is met haar diploma bijvoorbeeld al begonnen met de studie Verzorgende IG bij het roc, Valentine gebruikt zijn skills bij zijn werk voor de brandweer en Joyce in haar baan als telefoniste en administratief medewerker.

Het is voor het eerst dat ROC Nijmegen diploma’s speciaal voor Nederlands mag uitreiken. Het roc heeft daarvoor toestemming gekregen van het ministerie van OCW. Vanaf huidig schooljaar zullen meer cursisten hun officiële diploma kunnen halen.

Heeft u ook interesse? U bent van harte welkom! We werken met kleine groepen en u leert wat u zelf wilt en de kosten zijn laag.

Voor meer informatie: 024-8904024 of bekijk de opleidingen.

Terug naar boven