Techniekdag Nijmegen voor de 11e keer

Geplaatst op 24 september 2019

Zaterdag 28 september a.s. vindt de jaarlijkse Techniekdag Nijmegen plaats in de roc-locatie Technovium. Voor de 11e keer slaan het Junior Technovium, VNO-NCW regio Arnhem- Nijmegen, het regionale bedrijfsleven en de regionale onderwijsinstellingen (vo, mbo, hbo en universiteit) de handen ineen om jongeren te enthousiasmeren voor wetenschap, techniek en technologie. Door een grote diversiteit aan doe-activiteiten maken jongeren op een uitdagende en vooral leuke manier kennis met mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van techniek en technologie in hun dagelijks leven en in de toekomst.

Perspectief

Het perspectief voor technisch geschoolde arbeidskrachten is voor veel branches in de techniek goed. Dat blijkt uit onderzoeken van zowel de stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) als uit onderzoeken van het UWV naar kansen op de arbeidsmarkt.

Techniek is het heden en DE toekomst, zeker als we de gevaren maar ook de mogelijkheden van de digitalisering beter leren begrijpen. Technische veranderingen door bijvoorbeeld robotisering leiden tot verlies van banen maar leiden ook tot kansen die benut worden. De digitale revolutie leidt onder andere tot een grotere behoefte aan instroom van jongeren in technische beroepen.

Gratis activiteiten

Techniekdag Nijmegen is vrij toegankelijk voor iedereen die wil ervaren hoe leuk, belangrijk en veelzijdig techniek en technologie zijn. Scholen, bedrijven en instellingen uit de regio Nijmegen presenteren zich door middel van doe-activiteiten en actieve workshops. Jongeren tot 16 jaar kunnen zo op een leuke manier kennis maken met technische opleidingen, beroepen en technologische ontwikkelingen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld van alles te weten komen over energie, programmeren, robots, virtueel lassen, lasersnijden en medische technologie. Maar ook over bouwkunde, schilderen/timmeren, logistiek en nog heel veel meer!

Opleidingen en bedrijven uit de branches metaal, bouw, timmerindustrie, meubel/interieurbouw, installatietechniek, elektro- en motorvoertuigentechniek, ICT en Zorg presenteren zichzelf op  tijdens deze interessante kijk-, doe- en ervaardag.

Wie, wat, waar

  • Zaterdag 28 september
  • 10:00-16:00 uur
  • ROC Nijmegen locatie Technovium
  • Heyendaalseweg 98 6525 EE Nijmegen

Techniekdag Nijmegen is voor iedereen gratis toegankelijk, dus ook voor ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden!