Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Studenten ROC Nijmegen pakken Skills-prijzen

Geplaatst op 09 maart 2020

Dertien studenten van ROC Nijmegen streden tijdens Skills the Finals om de titel beste jonge vakman/vakvrouw van Nederland. Vijf van hen, onder wie student Elektrotechniek Boaz Poppelier, behaalden een podiumplaats. Boaz behaalde een gouden medaille. Vier studenten behaalden daarnaast een vierde plaats.  De landelijke finales van de Skills-wedstrijden vonden plaats van woensdag tot en met vrijdag (4-6 maart).

Resultaten op een rijtje

Skills the Finals

Tijdens dit grootse landelijke evenement gaan zo’n 1000 toppers uit het (v)mbo op voor de titel 'Beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw 2020' in ruim 50 finales. Dit jaar deden ze dat in Leeuwarden. Van automonteurs tot verkoopspecialisten, facilitair dienstverleners tot doktersassistenten.

Per vakgebied streden maximaal acht finalisten gedurende drie dagen met elkaar. Zij hadden zich eerder dit schooljaar via wedstrijden op hun school en vervolgens in regionale kwalificatiewedstrijden geplaatst voor dit NK.

EuroSkills Graz

De kersverse mbo-kampioenen maken kans op deelname aan EuroSkills 2020: het EK voor beroepen. Dit EK vindt plaats van 16-20 september in Graz, Oostenrijk. Ook Boaz Poppelier heeft  met zijn gouden medaille voldoende punten. En daarmee zicht op deelname namens ROC Nijmegen aan het EK.