Studenten ROC Nijmegen bakken Wijchense worstenbroodjes

Geplaatst op 16 februari 2022

Het begon vorig jaar als een uit de hand gelopen grap: een worstenbroodje met alleen maar Wijchense ingrediënten, waarbij de opbrengsten van de verkoop volledig naar lokale goede doelen gaan. Het werd een groot succes. Dit jaar wordt de actie herhaald. Studenten van de bakkersopleiding van ROC Nijmegen dragen een steentje bij aan dit burgerinitiatief: zij bakken vanaf woensdag meer dan 2000 worstenbroodjes op de locatie Campusbaan.

Hans de Jong, een van de Wijchense initiatiefnemers van de actie vertelt: ”We hadden vorig jaar geen idee waar we aan begonnen. Het werd onverwacht een groot succes. Onze liefde voor lekker eten combineren we met iets goeds doen voor de maatschappij. Heel mooi dat ROC Nijmegen nu ook is aangehaakt.”

Bijdragen aan maatschappelijk initiatief

Vanaf woensdag bakken studenten van de bakkersopleiding van ROC Nijmegen meer dan 2000 worstenbroodjes op de locatie Campusbaan. Het contact tussen de initiatiefnemers en ROC Nijmegen kwam tot stand via docent Jos Veltmaat: “Als roc willen we onze studenten het liefst een zo realistisch mogelijke leeromgeving bieden. Dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een zo’n mooi maatschappelijk inititiatief is goud waard.”

Goede doelen

Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar Discotheek het Hoshuuske, waar gehandicapten een feestje kunnen bouwen. Een ander deel gaat naar De Kerstengelen, een stichting die giften inzamelt voor mensen die het financieel niet breed hebben.
Cliënten bij Dagbesteding Stichting Andere Koek Wijchen helpen een handje mee om alle worstenbroodjes goed verpakt bij de klanten te krijgen.

Bestellen kan hier

Terug naar boven